«Πέφτει χρήμα» αυτή την εβδομάδα: Όλες οι πληρωμές για τον Μάρτιο

Ανοίγουν οι πλατφόρμες για το επίδομα ενοικίου και το επίδομα παιδιού

καταβολή χρημάτων τράπεζα

«Πέφτει χρήμα» την εβδομάδα που ξεκίνησε σήμερα, με μπαράζ πληρωμών συντάξεων και επιδομάτων στους δικαιούχους τους από το Δημόσιο, ενόψει Μαρτίου.     

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  

Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 θα καταβληθεί στους 264.467 δικαιούχους το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, για όσες αιτήσεις εγκρίθηκαν μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2019.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Πότε θα πληρωθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 

Ξεκινά η καταβολή των συντάξεων την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου. 

Τη συγκεκριμένη ημέρα θα καταβληθούν οι συντάξεις Δημοσίου, ΙΚΑ, ΝΑΤ και των άλλων Ταμείων του υπουργείου Εργασίας και οι προσωρινές συντάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. 

Την 1η Μαρτίου θα πληρωθούν οι συντάξεις σε ΟΑΕΕ και ΟΓΑ ενώ η πληρωμή των συντάξεων θα ολοκληρωθεί στις 4 Μαρτίου με τις επικουρικές του ΕΤΕΑΕΠ. 

Συντάξεις Μαρτίου: Ποιες θα καταβληθούν την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου

ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ: ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ  

Η καταβολή της πρώτης δόσης του επιδόματος παιδιού για το 2019 πάντως θα γίνει προς τα τέλη του επόμενου μήνα (25 με 27 Μαρτίου) ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν άλλες πέντε πληρωμές. 

Σε λίγες ημέρες, στα τέλη του Φεβρουαρίου αναμένεται να «ανοίξει» η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ, για όσους θέλουν να υποβάλουν νέα αίτηση Α21

Οι δόσεις του επιδόματος παιδιού μέσα στο 2019 θα καταβληθούν:   

Δόση Α’: Τέλη Μαρτίου
Δόση Β’: Τέλη Μαΐου
Δόση Γ’: Τέλη Ιουλίου
Δέση Δ’: Τέλη Σεπτεμβρίου
Δόση Ε’: Τέλη Νοεμβρίου
Δόση Στ’: Τέλη Δεκεμβρίου.

Επίδομα παιδιού: Πότε θα πληρωθεί – Όλες οι ημερομηνίες για το 2019

ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ 

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου. Το επίδομα ενοικίου θα καταβληθεί αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2019 και -όπως εκτιμάται - θα καλύψει περίπου 300.000 νοικοκυριά, με το κόστος να αγγίζει τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Το ποσό θα κυμαίνεται από 70 – 210 ευρώ τον μήνα (840 – 2.500 ευρώ τον χρόνο), με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

Επίδομα ενοικίου: Οι δικαιούχοι και τα ποσά
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top