ΣΔΟΕ: «Χρυσές επιδοτήσεις» του ΕΣΠΑ κατέληξαν σε τσέπες επιτηδείων

Και διεφθαρμένοι τοπικοί άρχοντες στην «τσιμπίδα»

«Χρυσές επιδοτήσεις» που κατέληξαν σε τσέπες  επιτηδείων αποκάλυψε η έρευνα του ΣΔΟΕ, όπως μετέδωσε ο Γιώργος Παπππούς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.           

Ανάμεσα στις υποθέσεις που  εντοπίστηκαν ήταν η χρήση εικονικών τιμολογίων  13,2 εκ ευρώ για να καλυφθεί η επιδότηση από το ΕΣΠΑ, υπόθεση τοκογλυφίας που άγγιζε τα 10 εκ ευρώ και  η δήλωση ανύπαρκτων  δωρεών  1 εκατ. ευρώ για τη…  μείωση του δημοσίου χρέους από φοροτεχνικούς!  

Στην «τσιμπίδα» πιάστηκαν επίσης  πρώην δήμαρχοι  αλλά και δημόσιοι υπάλληλοι με αδικαιολόγητα υψηλούς τραπεζικούς λογαριασμούς,  πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε έλεγχο σε πρώην αιρετό της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Κεντρική Μακεδονία  διαπιστώθηκε προσαύξηση περιουσίας ύψους 437.482,53 €, χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις. Η υπόθεση έεχει διαβιβαστεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Η μεγαλύτερη υπόθεση παράνομης χρηματοδότησης εντοπίστηκε από τον ΣΔΟΕ Αττικής όταν στο πλαίσιο εκτέλεσης Εισαγγελικής Παραγγελίας για Συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2007-2013, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 322 επιχειρήσεις. Από τη συστηματική διερεύνηση και τη σύνθεση των αποτελεσμάτων αυτών διαπιστώθηκε η λήψη - πλήρως ή μερικώς εικονικών φορολογικών στοιχείων, συνολικής αρχικής αξίας 13.200.000,00 €. 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top