«Γκρίζες ζώνες» στην τροπολογία που ψηφίσθηκε για τα αναδρομικά!

Στο μικροσκόπιο του ΣτΕ τα νέα μισθολόγια - Προσφυγές για τα δώρα

Ανταλλαγή πυρών είχαμε σήμερα στη Βουλή με φόντο τα αναδρομικά  των 820 εκ. ευρώ, τα οποία θα καταβληθούν σε μια δόση, το Δεκέμβριο, σε ένστολους, πανεπιστημιακούς, δικαστικούς, γιατρούς ΕΣΥ, μουσικούς και συνταξιούχους όλων αυτών των κατηγοριών. 

Πόσα θα πάρουν;  Συνταγματάρχης με 2 παιδιά θα λάβει αναδρομικά 5.066 ευρώ. Επιμελητής Β' του ΕΣΥ θα πάρει για παράδειγμα 5.960 ευρώ.  

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ ΣτΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ- ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΑ

Ομως δεν είναι όλα ρόδινα.  «Θεωρούμε ότι εν μέρει έχει συμμορφωθεί το Δημόσιο και όχι πλήρως και ρητώς όπως διέτασσε το ΣτΕ. Περιμένουμε ΚΥΑ για να καθορίσουμε τη δικαστική μας τακτική» δήλωσε ο  Συνταγματάρχης  Ανέστης Τσουκαράκης,  Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών. 

"ΓΚΡΙΖΕΣ" ΖΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

Τα αναδρομικά που θα καταβληθούν φτάνουν μέχρι το 2016. Οι ένστολοι έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο Συμμόρφωσης του ΣτΕ, διεκδικώντας χρήματα και για τη διετία έως το 2018. 

Υπάρχουν όμως και άλλες "γκρίζες ζώνες". Στα αναδρομικά δεν ενσωματώνονται τα καταργημένα Δώρα. Αυτό για τον εργατολόγο Αλέξη Μητρόπουλο σημαίνει ότι ενταφιάζεται το δικαίωμα στην διεκδίκησή τους. Επίσης, δε  λάμβάνονται υπόψιν ούτε για τον επαναϋπολογισμό των συντάξεων, με αποτέλεσμα ακόμη μικρότερες συντάξεις. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top