«Όχι» από Τσακαλώτο στην επιστροφή 13ου-14ου μισθού στο Δημόσιο!

Το «ξέκοψε» στην ΑΔΕΔΥ - Τι θα γίνει με αυξήσεις μισθών και προσλήψεις

Υπουργείο Οικονομικών

Δεν  μπορεί να υλοποιηθεί η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο κατέστησε σαφές ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνάντησή του με την ΑΔΕΔΥ, καθώς όπως ανέφερε,  η επαναφορά έχει κόστος ι 1,6 δισ. ευρώ, ενώ ο δημοσιονομικός χώρος για το 2018 είναι της τάξης των 800 εκατ. ευρώ.

Στην ίδια συνάντηση το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ έθεσε και άλλα αιτήματα στον υπουργό Οικονομικών, με κυριότερο τη διατήρηση του ισχύοντος καθεστώτος για τα βαρέα και ανθυγιεινά επιδόματα στο Δημόσιο, τις προσλήψεις και τις μισθολογικές αυξήσεις.  

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, Γιάννη Πάιδα, ο υπουργός Οικονομικών «δεν μπήκε καν στη συζήτηση» για την αύξηση των μισθών,   ενώ  για το αίτημα για την ακύρωσης της νομοθετημένης μείωσης του αφορολογήτου από το 2020 και την επαναφορά του στα 12.000 ευρώ, απάντησε ότι η συζήτηση δεν είναι της παρούσης.

Για το ζήτημα των βαρέων και ανθυγιεινών,  ο κ. Πάιδας ανέφερε ότι ο υπουργός Οικονομικών απάντησε ότι  οι αλλαγές θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερες και θα έχουν χαρακτήρα εξορθολογισμού. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top