Η Βέφα Αλεξιάδου πρωταγωνίστρια διαφημιστικού spot για τις συντάξεις!

Σε «φάμπρικα» μετατράπηκε η διεκδίκηση της επιστροφής χρημάτων

Σε φάμπρικα έχει εξελιχθεί η διεκδίκηση των αναδρομικών περικοπών στις συντάξεις. Τα δικαστήρια δικαιώνουν τους συνταξιούχους, η κυβέρνηση δεν επιστρέφει τα λεφτά κι έτσι οι πολίτες δεν ξέρουν τι να κάνουν. Δικηγορικό γραφείο μάλιστα χρησιμοποιεί ως κράχτη γνωστή μαγείρισσα! 

«Τα χρήματα αυτά είναι χρήματα για τα οποία δουλέψαμε και μας ανήκουν δικαιωματικά. Οφείλουμε στον εαυτό μας να τα διεκδικήσουμε και η μόνη λύση είναι η νομική οδός» ακούγεται να λέει η Βέφα Αλεξιάδου   στο διαφημιστικό spot δικηγορικού γραφείου που υπόσχεται επιστροφή αναδρομικών, με αμοιβή 5% σε όσα εισπράξει ο συνταξιούχος.  

Αλλά και με ένα απλό «σκρολάρισμα» στο google,  βρίσκει κάποιος  δεκάδες γραφεία που διαφημίζουν ότι αναλαμβάνουν να διεκδικήσουν τα χρήματα που έχασαν οι συνταξιούχοι από τις περικοπές. Ανοίγοντας τα site βλέπουμε σε πρώτο πλάνο : «ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ». 

«Έχουμε μπερδευτεί, δεν ξέρουμε τι να κάνουμε» δηλώνει συνταξιούχος στην κάμερα του Star.   

ΣΑΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΞΕΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Τα γραφεία που διαφημίζουν επιστροφή χρημάτων ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια μετά την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές. «Πατώντας»  μάλιστα στο ΣτΕ, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης δικαίωσε την περασμένη εβδομάδα συνταξιούχο, κάτι που αναμένεται να λειτουργήσει σαν ντόμινο 

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ: "ΜΗΝ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΤΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ"

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση ο Δήμος Κουμπούρης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, κάλεσε τους συνατξιούχους: «Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να μην προσφεύγουν στα δικαστήρια,  να μην πληρώνουν δικηγορικά γραφεία,  να απευθύνονται στους συλλόγους τους για να τους δίνουν αφιλοκερδώς όποια πληροφορία χρειάζεται για να σταματήσει αυτό το αίσχος της εκμετάλλευσης».   

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Οι μαζικές αγωγές έχουν γίνει εφιάλτης για την κυβέρνηση, αφού εάν κληθεί να επιστρέψει τα χρήματα που κόπηκαν με τους νόμους του 2012 που κρίθηκαν αντισυνταγματικοί θα πρέπει να δώσει γύρω στα 4 δισ. ευρώ.   

Το  ποσό μάλιστα ενδέχεται να αυξηθεί, αφού αναμένεται από στιγμή σε στιγμή η νέα απόφαση του ΣτΕ που κρίνει τη συνταγματικότητα του νόμου Κατρούγκαλου 

 «Εφόσον υπάρχει απόφαση του ΣτΕ οι συνταξιούχοι δικαιώνονται. Το κόστος είναι κατάθεση αγωγής,  παράσταση αγωγής και ποσοστά επί του ποσού» δηλώνει η δικηγόρος Αντριάννα Ζαχαρίου.  

Την ίδια στιγμή η ΑΔΕΔΥ έχοντας στα χέρια της αντίστοιχες αποφάσεις έβγαλε οδηγίες για το πώς οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να διεκδικήσουν πίσω τα δώρα τους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top