H Ιταλία έβαλε «φωτιά» στα ελληνικά ομόλογα - Φόβοι για τις συντάξεις

Νέα πτώση στο Χρηματιστήριο και νέα επίθεση στις τράπεζες

Το ελληνικό Χρηματιστήριο βυθίστηκε στα "κόκκινα" στη σκιά της κόντρας Βρυξελλών- Ρώμης. Η νέα κρίση ανησυχει την κυβέρνηση στην Αθήνα, καθώς συμπίπτει με την διεκδίκηση για την μη περικοπή των συντάξεων.  Ο Γιώργος Παππούς είναι στο υπουργείο Οικονομικών... 

ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΡΕΝΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ- ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Σε ρωμαϊκή αρένα  μεταβλήθηκε σήμερα το Χρηματιστήριο.  Η επίθεση στις τραπεζικές μετοχές εκδηλώθηκε με το "καλημέρα", με αποτέλεσμα να καταγράψουν τελικά απώλειες... Στο στόχαστρο για μια ακόμα ημέρα μπήκε και η ευάλωτη ΔΕΗ. 

 "ΦΤΕΡΝΙΖΕΤΑΙ" Η ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙ "ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ" Η ΕΛΛΑΔΑ

Οι τράπεζες αναζητούν τρόπους για να αποκρούσουν τα κύματα επιθέσεων, καθώς οι υψηλοί δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας φαίνεται ότι δεν αρκούν για πείσουν τις αγορές. Αυτή τη φορά, είναι η ρήξη Ρώμης- Βρυξελλών, που έβαλε στο κάδρο τις ελληνικές τράπεζες και τον μεγάλο όγκο των κόκκινων δανείων που τις βαραίνουν. 

Μια ματιά στις διεθνείς αγορές δείχνει ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται ως αδύναμος κρίκος, αφού ούτε η Πορτογαλία, ούτε η Κύπρος νιώθουν τέτοια πίεση. Κι αυτό περιορίζει τις δυνατότητες διαπραγμάτευσης της Αθήνας για το φλέγον θέμα των συντάξεων και όχι μόνο. Τίποτα δεν πρέπει να παραπέμπει σε μονομερή ενέργεια. 

Το ελληνικό 10ετές ομόλογο έσπασε και το φράγμα του 4,6% και ουδείς μπορεί να προβλέψει τη συνέχεια. 

«Οι τράπεζες είναι θωρακισμένες» διαβεβαίωσε πάντως ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στον  Γιάννη Στουρνάρα, λέγοντας σκωπτικά πως όταν πρέπει να μιλάει σιωπά και όταν πρέπει να σιωπήσει μιλάει. 

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗ FITCH ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ "ΚΟΚΚΙΝΩΝ" ΔΑΝΕΙΩΝ

Μέσα στην καταιγίδα, προκύπτει όμως και νέο πρόβλημα για το κυβερνητικό σχέδιο ελάφρυνσης των τραπεζών απο τα κόκκινα δάνεια. Η Fitch κρούει καμπανάκι κινδύνου ότι δεν πρέπει να ζημιώσει τους μετόχους των τραπεζών,  ούτε να ξαναφέρει το δημοσιονομικό θέμα της Ελλάδα , στο επίκεντρο της προσοχής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top