Τελευταίο αντίο από τον επιχειρηματικό κόσμο στον Νίκο Κάμπα

Παρακαταθήκη του μερικά από τα πιο σημαντικά έργα στην Ελλάδα

Πλήθος κόσμου  αποχαιρέτησε το μεσημέρι τον επιχειρηματία του κατασκευαστικού κλάδου και πρόεδρο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Νίκο Κάμπα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή αιφνιδίως, σε ηλικία 72 ετών, ο οποίος πέθανε την ώρα που κολυμπούσε.

Με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί, είπαν το τελευταίο αντίο στον πρόεδρο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Βουρκωμένες η σύζυγός του Ρίτα και η κόρη του Στέλλα, δέχονταν τα συλλυπητήρια των εκατοντάδων, οι οποίο έσπευσαν στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, όπου τελέσθηκε η νεκρώσιμος ακολουθία. 

Ο εκλιπών γεννήθηκε στο Βόλο, και ήταν απόφοιτος του Πολυτεχνείου. Αποτελούσε ηγετική μορφή στον κατασκευαστικό κλάδο. Θεωρείτο χαρακτηριστικός εκπρόσωπος της υγιούς επιχειρηματικότητας, και αναγνωριζόταν ως ένα από τα πιο ηθικά στοιχεία, που λειτουργούσε με βάση κώδικα δεοντολογίας. Είχε ιδρύσει παλαιότερα την κατασκευαστική εταιρεία ΓΕΚ, κι αργότερα προχώρησε σε συγχώνευση με την ΤΕΡΝΑ. 

Παρακαταθήκη του Νίκου Κάμπα μερικά από τα πιο σημαντικά έργα στην Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του δραστηριότητας στον κατασκευαστικό κλάδο, και στον τομέα ανάπτυξης ακινήτων, ο Νίκος Κάμπας είχε φέρει σε πέρας μερικά από τα πιο σημαντικά και αναγνωρίσιμα έργα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τα τελευταία 40 χρόνια. Ανάμεσά τους εθνικοί αυτοκινητόδρομοι, όπως Εγνατία, Ολυμπία και Ιονία οδός, Αθηνών-Κορίνθου και Τρίπολης-Καλαμάτας, το σιδηροδρομικό δίκτυο, το τραμ, η επέκταση του μετρό και του προαστιακού, το ΟΑΚΑ και άλλες ολυμπιακές εγκαταστάσεις, πολιτιστικά κέντρα, όπως το Μέγαρο Μουσικής, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και το Μουσείο Γουλανδρή, λιμάνια, νοσοκομεία, ενεργειακές μονάδες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top