Το καλοκαίρι τελειώνει, ο εφιάλτης της ανεργίας ξεκινά…

Οι οκτώ στους δέκα υπαλλήλους στον τουρισμό απασχολούνται περιστασιακά

Οι οκτώ στους 10 υπαλλήλους που κάνουν εποχικές δουλειές έρχονται τώρα αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας, αφού η καλοκαιρινή σεζόν φτάνει στο τέλος της. 

«Κουμάντο» με τα ελάχιστα έσοδα του καλοκαιριού προσπαθούν να κάνουν χιλιάδες εποχικοί υπάλληλοι, όπως δηλώνουν στην κάμερα του Star.  

Οι περισσότεροι δεν δικαιούνται καν το επίδομα ανεργίας αφού δουλεύουν κάθε χρόνο για λιγότερους από δώδεκα μήνες. Σε πολλές περιπτώσεις η εργασία είναι αδήλωτη και έτσι ακόμα και το τρίμηνο επίδομα εποχικής εργασίας των 360 ευρώ που προβλέπεται κάνει φτερά. 

Όπως δηλώνει στο Star o Παναγιώτης Προύντζος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Εργαζομένων Τουριστικών Επαγγελμάτων,  «η απασχόλησή τους συχνά είναι περιορισμένη και κυμαίνεται από δύο ως τέσσερις μήνες. Αντιλαμβάνονται την ετήσια επιδότηση των εποχικά ανέργων ως πολυτέλεια και νομοθέτησαν περιορίζοντας την περίοδο επιδότησης σε 3 μήνες και πέντε μέρες».

Έτσι, η οικογένεια αποτελεί το στυλοβάτη της πλειοψηφίας των νέων. 

Στα ξενοδοχεία της χώρας δουλεύουν 136 χιλιάδες υπάλληλοι και 270 χιλιάδες σε εστιατόρια και όλες τις επισιτιστικές δραστηριότητες. Οι 8 στους 10 απασχολούνται περιστασιακά. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top