Η καλοκαιρινή καταιγίδα έφερε τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

3,1 δις ευρώ ο λογαριασμός για 6,3 εκατ. ιδιοκτήτες

Νυχτερινή επίσκεψη έκανε χθες το υπουργείο Οικονομικών σε 6 εκατομμύρια 330 χιλιάδες φορολογούμενους, στέλνοντας το ραβασάκι του ΕΝΦΙΑ. Περίπου 950 χιλιάδες από αυτούς, ακόμα και σε "λαϊκές" περιοχές, θα πρέπει να βάλουν, μάλιστα, πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη σε σχέση με πέρσι.

Συνολικά ο φόρος αγγίζει τα 3,1 δισ ευρώ, δηλαδή περίπου 60 εκατ. ευρώ λιγότερα από πέρσι και το υπουργείο Οικονομικών περιμένει από τους φορολογούμενους να καταβάλουν τουλάχιστον 625 εκατ. ευρώ το Σεπτέμβριο, για την πρώτη δόση. 

Πιο «αλμυρά» τα εκκαθαριστικά σε «Λαικές» περιοχές 

Κατοικίες, σε "λαϊκές" περιοχές, θα πρέπει να πληρώσουν μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ από πέρσι. 

Ένας ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος 80 τ.μ. στο Καματερό 15ετίας, 4ου ορόφου, θα πρέπει φέτος να πληρώσει φόρο 9,57 ευρώ μεγαλύτερο από το 2017. Το ίδιο και στο Περιστέρι των μη προνομιούχων, διαμέρισμα 120 τ.μ. έχει 13,60 ευρώ μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση. 


Τα παράλογα του ΕΝΦΙΑ – Πιο ελαφρύ φορτίο στις ακριβές περιοχές της Αττικής 

Σε περιοχές με βίλες και πισίνες, όπως η Εκάλη, οι φορολογούμενοι ευνοήθηκαν από τις νέες αντικειμενικές αξίες.

Για παράδειγμα, για μια πολυτελή μονοκατοικία, όπως αυτή, ο ΕΝΦΙΑ είναι μειωμένος κατά σχεδόν 275 ευρώ. 

Κλείνοντας μια 5ετία με ΕΝΦΙΑ, πρέπει να σημειώσουμε ότι οι φόροι στην ακίνητη περιουσία έχουν κάνει ένα άλμα. Σχεδόν τριπλασιάστηκαν από την αρχή κρίσης, κάτι που σημαίνει ότι η Ελλάδα είναι, πλέον, 2η σε όλη την Ευρωζώνη στις επιβαρύνσεις ακινήτων. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top