Τη Δευτέρα θα πάρουν διπλές συντάξεις οι πυρόπληκτοι συνταξιούχοι

Θα καταβληθούν 269 διπλές συντάξεις

πυροπληκτοι, συνατξιουχοι

Στις 20 του μηνός  θα πραγματοποιηθεί  η νέα καταβολή οικονομικής ενίσχυσης για τους συνταξιούχους πυρόπληκτους από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης. 

Θα καταβληθούν 269 διπλές συντάξεις, κύριων επικουρικών και μερισμάτων, συνολικού ύψους 397.359,28 ευρώ σε δικαιούχους συνταξιούχους με κύρια κατοικία στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Αττική στις 23 Ιουλίου 2018. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Αυγούστου είχαν καταλβηθεί ακόμη 399 διπλές συντάξεις και μερίσματα, ύψους 541.638,76€, σε συνταξιούχους με κύρια κατοικία στις πληγείσες περιοχές.

Η διαδικασία καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ίσης με το μεικτό χρηματικό ποσό δύο (2) μηνιαίων συντάξεων, συνεχίζεται με την υποβολή αιτήσεων για τις λοιπές κατηγορίες των δικαιούχων (συνταξιούχοι που έχουν δευτερεύουσα κατοικία ή φιλοξενούνται, κατά την έννοια της φορολογίας εισοδήματος, σε κατοικία στις πληγείσες περιοχές ή υπέστησαν βαρύ τραυματισμό λόγω των καταστροφών).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Κυβέρνησης, προκειμένου να ενημερωθούν για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά: https://government.gov.gr/metra-stirixis-apetoumena-dikeologitika/#1532960558980-0f37a718-7988
Για τη διευκόλυνση των συνταξιούχων:
α) δίνεται η δυνατότητα της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων, μέσω της ιστοσελίδας του ΕΦΚΑ:

β) παρέχεται ενημέρωση κατά απόλυτη προτεραιότητα από το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΦΚΑ (1555) στους πυρόπληκτους. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top