Πρόεδρος ΣΕΒ: Μεταρρυθμίσεις για επενδύσεις και δουλειές

Τι ανέφερε ο Θ. Φέσσας ο οποίος επανεξελέγη πρόεδρος από τη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ

Πρόεδρος ΣΕΒ:  Μεταρρυθμίσεις για επενδύσεις και δουλειές

 «Στη σημερινή Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ το κεντρικό μας σύνθημα είναι ‘μεταρρυθμίσεις για επενδύσεις και ευημερία και δουλειές’. Παράγοντας θετικός για τη χώρα μας είναι ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, ταυτόχρονα, όμως πρέπει η κρίση να μας έχει δώσει πολλά μαθήματα για να μπορέσουμε να στηριχθούμε στα δικά μας μέσα, για να μπορέσουμε να κάνουμε τη χώρα μας ανταγωνιστική και πρωταγωνιστική στην νέα εποχή που ξεκινάει» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, με την αφορμή της σημερινής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου.

 Μιλώντας στα Μέλη του ΣΕΒ,  ο κ. Θεόδωρος Φέσσας, ο οποίος επανεξελέγη στη θέση του προέδρου του Συνδέσμου, έκανε μια σύντομη αναδρομή στα πεπραγμένα της μέχρι τώρα θητείας του επισημαίνοντας ότι «στόχος μας ήταν να αυξήσουμε την παρουσία μας και η παρέμβασή μας στη δημόσια ζωή να διατυπώνει σύγχρονες θέσεις και απόψεις ώστε να διαμορφώσουμε αποφάσεις εντός και εκτός Ελλάδος».  

 Όπως τόνισε ο κ. Φέσσας τα τελευταία 4 χρόνια διαχειριστήκαμε ουσιαστικά τον 2ο κύκλο της κρίσης,  γι΄ αυτό και η σημαντικότερη πρόκληση για τον ίδιο και τον ΣΕΒ ήταν να λειτουργήσει ως παράγοντας σταθερότητας, καταφέρνοντας ταυτόχρονα να αναδείξει την υγιή και υπεύθυνη επιχειρηματικότητα - ιδιωτική πρωτοβουλία ως τη μόνη διέξοδο από την βαθιά κρίση, τις παραγωγικές επενδύσεις, την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και την έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. 

Σε άλλο σημείο ο κ. Φέσσας τόνισε ότι η Ελλάδα σήμερα έχει ανάγκη από μια επιχειρηματική τάξη που θα ανοίξει δρόμους για το μέλλον με ανάληψη ευθύνης, προσφορά σε κοινωνία και οικονομία, εκπαίδευση πολιτών και πολιτικών για τις αναγκαίες τομές σε κράτος και οικονομικές δομές.

Το ερώτημα είναι ένα σημείωσε: «Θα συνεχίσουμε να εξαρτόμαστε από «την καλοσύνη των ξένων» ή θα πάρουμε τη χώρα μας στα χέρια μας, για να δημιουργήσουμε ξανά ευημερία για τους πολλούς, αυτή τη φορά όμως σε υγιείς βάσεις; Πιστεύουμε στην ελεύθερη, ανοιχτή οικονομία και στην ευημερία που μπορεί να φέρει στους Έλληνες και τις Ελληνίδες και θα αγωνιστούμε για αυτήν».

 Ο κ. Φέσσας σημείωσε ακόμη ότι  επιστροφή στην κανονικότητα δεν σημαίνει επ’ ουδενί επιστροφή σε όσα μας οδήγησαν το 2009 στην κρίση και την χρεοκοπία.  «Απαιτείται ουσιώδης αλλαγή από όλους μας ατομικά και συλλογικά τώρα που αφαιρείται σταδιακά το δίχτυ ασφαλείας των εταίρων μας» –τόνισε ο κ. Φέσσας και επισήμανε ότι για να συμβεί αυτό «πρέπει να προηγηθεί αλλαγή σε όλους τους θεσμούς οικονομικής διακυβέρνησης της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΕΒ, ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικοί και να ξανακερδίσουν τη χαμένη εμπιστοσύνη πολιτών και εταίρων».

Μιλώντας για την προσεχή διετία σημείωσε ότι η διοίκηση του ΣΕΒ σχεδιάζει 3 πρωτοβουλίες για να συμβάλουμε στην αύξηση των επενδύσεων, στην καινοτομία και την ψηφιακή ωρίμανση, και στην ανάπτυξη  των κατάλληλων δεξιοτήτων για την αγορά εργασίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top