Ρέγκλινγκ: Το «ταξίδι» της Ελλάδας απέχει πολύ από το να τελειώσει

«Πρέπει να γίνει διαχειρίσιμο το χρέος»

Ρέγκλινγκ: Το «ταξίδι» της Ελλάδας δεν τελειώνει ακόμη

«Ανάπτυξη και συνέχιση των μεταρρυθμίσεων»: αυτά χρειάζεται η Ελλάδα σύμφωνα με τον Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) είπε - μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών – πως αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι η ανάπτυξη, ωστόσο ξεκαθάρισε πως το «ταξίδι» της Ελλάδας δεν έχει τελειώσει ακόμη.

«Η Ελλάδα έχει διανύσει μακρύ δρόμο για την ανάκαμψη από την κρίση του 2009 και για να διορθώσει τις ανισορροπίες που αυτή πυροδότησε. Αν όλα πάνε καλά, σύντομα δεν θα χρειάζεται πια οικονομική βοήθεια από τους εταίρους της στην Ευρωζώνη. Ωστόσο, το ταξίδι δεν έχει τελειώσει- απέχουμε πολύ από κάτι τέτοιο. Το να γίνει η Ελλάδα μια σύγχρονη, ανταγωνιστική και ανθεκτική οικονομία, θα πάρει περισσότερο χρόνο και θα διαρκέσει πολύ μετά το τέλος του προγράμματος του ΕSM» τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ελληνικό χρέος πρέπει να γίνει διαχειρίσιμο ωστόσο «η πρόσθετη ελάφρυνσή του δεν είναι το σημαντικότερο πράγμα που χρειάζεται να συμβεί, για να πετύχουμε κάτι τέτοιο».

«Αυτό που η Ελλάδα πρωταρχικά χρειάζεται είναι η ανάπτυξη, οι συνεχιζόμενες μεταρρυθμίσεις και μια οικονομία φιλική προς την επιχειρηματικότητα, με επαρκή δημόσια διοίκηση» υπογράμμισε ο Ρέγκλινγκ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top