Αναβάθμιση 2 βαθμίδων από τη Moody’s

Ο Οίκος Αξιολόγησης θεωρεί ότι οι προοπτικές του ελληνικού προγράμματος βαίνουν καλύτερα από τις προσδοκίες

Αναβάθμιση 2 βαθμίδων από τη Moody’s

Δύο σκαλοπάτια ανέβηκε το αξιόχρεο της Ελλάδας στη σκάλα της Moody's- αν και παραμένει 6 βήματα από το να βγει από την κατηγορία "σκουπίδια"- καθώς ο Οίκος Αξιολόγησης θεωρεί ότι οι προοπτικές του ελληνικού προγράμματος βαίνουν καλύτερα από τις προσδοκίες. 

Σύμφωνα με τον Οίκο, ακόμα κι αν η οικονομία αναπτυχθεί πιο ήπια από τις προβλέψεις, δε φαίνεται να τίθενται σε κίνδυνο οι δημοσιονομικοί στόχοι, λόγω των μέτρων που ήδη έχουν ψηφιστεί προκαταβολικά.

Όσον αφορά στην "επόμενη ημέρα", η Moody's προβλέπει έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, μέσω ενός "μαξιλαριού" τουλάχιστον 18 δις ευρώ, που καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες ως το τέλος του 2020. Μεσομακροπρόθεσμα, ο Οίκος ποντάρει στις δεσμεύσεις των Ευρωπαίων για ελάφρυνση του Χρέους, παρά το ότι οι δαπάνες εξυπηρέτησης του μειώνονται σημαντικά από το 2020 και μετά. 

Η Moody's σημειώνει ότι το πολιτικό κλίμα είναι πιο σταθερό, μετά από τα επώδυνα μέτρα που ψηφίστηκαν και παρατηρεί ότι η σημερινή κυβέρνηση τα πάει πολύ καλύτερα από τους προκατόχους της (track record) ως προς την εφαρμογή των συμφωνηθέντων. 

Περίπτωση υποβάθμισης υπάρχει στην περίπτωση αναστροφής των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top