Βροχή τα λουκέτα: Σφράγισαν γνωστά κλαμπ σε Μύκονο, Σαντορίνη και Πάρο για αποδείξεις

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ

Σφράγισαν γνωστά κλαμπ σε Μύκονο, Σαντορίνη και Πάρο

Τελειωμό δεν έχουν τα λουκέτα που «κλειδώνει» στις εξορμήσεις της με ελεγκτές η ΑΑΔΕ κάθε εβδομάδα. 

Τα νεότερα είναι ότι αρχικά εντόπισαν τρεις επιχειρήσεις στη Μύκονο που δεν έκοβαν αποδείξεις. 

Η πρώτη είναι το κλαμπ Santa Anna στην παραλία Παράγκα όπου οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ αφού διαπίστωσαν ότι δεν είχαν κοπεί 86 αποδείξεις, έβαλαν 48ωρο «λουκέτο». 

Οι άλλες δύο, στις οποίες επίσης μπήκε λουκέτο για δύο ημέρες, είναι το Paradise στη Λιά και η επιχείρηση με ξαπλώστρες στην παραλία Πάρανταϊς.

Στη Σαντορίνη οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ την Κυριακή εντόπισαν φορολογικές παραβάσεις στο κλαμπ Enigma και το «έκλεισαν» για 48 ώρες. Τη Δευτέρα, όμως, ο ιδιοκτήτης του έσπασε το λουκέτο με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι της Ανεξάρτητης Αρχής που επέστρεψαν για επανέλεγχο να κατεβάσουν ρολά στην επιχείρηση για 10 ημέρες.

Στην Πάρο αποκαλύφθηκε ένας μηχανισμός απάτης από τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου Μεντιτερανέο. Αρχικά οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι οι αποδείξεις εκδίδονταν κανονικά όταν όμως έλεγξαν και την ταμειακή μηχανή του εστιατορίου «έβγαλαν λαβράκι». Όπως διαπιστώθηκε ο επιχειρηματίας αφού εξέδιδε τις αποδείξεις, στη συνέχεια παρενέβαινε στο αρχείο και είτε ακύρωνε αυθαίρετα φορολογικά στοιχεία είτε εισήγαγε ανύπαρκτες εκπτώσεις και επιστροφές σερβιρισμένων προϊόντων με αποτέλεσμα να μειώνει τα ακαθάριστα έσοδά του. Ο περαιτέρω έλεγχος αποκάλυψε ότι μόνο για φέτος έχει αποκρύψει τζίρο 166.000 ευρώ.

Οι ελεγκτές επέβαλαν λουκέτο για δύο ημέρες ενώ αναμένεται να καταλογιστούν οι διαφυγόντες φόροι και να επιβληθούν τα αναλογούντα πρόστιμα.

Στην Αντίπαρο στόχος των ελεγκτών αποτέλεσε ένας φούρνος που λειτουργεί μέχρι τα ξημερώματα καθώς σε έλεγχο νωρίτερα το καλοκαίρι είχαν διαπιστώσει ότι δεν έκοβε αποδείξεις και του είχαν τότε επιβάλει διήμερο λουκέτο. Ο επιχειρηματίας, όμως, δεν φαίνεται ότι έβαλε μυαλό καθώς στον έλεγχο στις 4 τα ξημερώματα οι εφοριακοί δεν βρήκαν να κόβονται αποδείξεις και γι' αυτό - ως υπότροπη - επέβαλαν στην επιχείρηση λουκέτο για 4 ημέρες.

Στις Σπέτσες, τέλος, μετά από έφοδο στην παραλία Βρέλος βρέθηκε ότι δεν έκοβαν αποδείξεις ούτε το μπιτς μπαρ που βρισκόταν εκεί ούτε και η επιχείρηση με τις ξαπλώστρες.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top