Κατασχέσεις για εργοδότες που δεν καταβάλλουν τον μισθό στους εργαζόμενους

Τι αλλάζει στην μέχρι τώρα νομοθεσία για την υποχρέωση καταβολής των δεδουλευμένων

Mε κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας απειλούνται πολλοί ιδιοκτήτες κυρίως ατομικών επιχειρήσεων , δηλαδή εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες,  εάν καθυστερήσουν την καταβολή μισθού στους εργαζόμενους. Όλα αυτά φυσικά εάν προσφύγει ο απλήρωτος εργαζόμενος στα δικαστήρια.

«Εγώ έρω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ιδιοκτήτης,  δεν μπορώ να το τραβήξω τόσο το σκοινί τώρα. Αν μου χρωστάει ένα και δύο μήνες θα περιμένω»  δηλώνει στην κάμερα του Star ο ιδιωτικός υπάλληλος Γιώργος Κόκκορης.  

Στη θεση του κ. Κόκκορη είναι χιλιάδες εργαζόμενοι. Και να έχουν διαφορές με τον εργοδότη τους θα το σκεφθούν δύο φορές να προσφύγουν δικαστικά, να φθάσουν ακόμα και στην κατάσχεση, όπως  τους δίνει το δικαίωμα το νομοσχέδιο. Δηλαδή, δυνατότητα κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων ακόμα και για οφειλή ενός μηνός…

Ποιές ακριβώς επιχειρήσεις αφορά και πώς θα γίνει αυτό;  Σύμφωνα με τους εργατολόγους,  ο ιδιοκτήτης μιας ατομικής επιχείρησης ειναι φυσικά πιο ευάλωτος. Κινδυνεύει άμεσα με κατάσχεση κινητής και ακίνητης περιουσίας, δηλαδή χρήματα,  σπίτια κλπ. Αντίθετα σε Α.Ε. και Ε.Π.Ε. κινδυνεύει με κατάσχεση το κεφάλαιο της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία,  αυτή τη στιγμή  οι  απλήρωτοι εργαζόμενοι φτάνουν και το 1εκ. για χρονικό διάστημα απο 1 έως και 6 μήνες!

Όπως δηλώνει ο ιδιοκτήτης επιχείρησης Σάββας Ατζεμιάν στο Star, «αυτό δεν είναι θέμα που λύνεται στο πόδι. Οι εργαζόμενοι έχουν κάθε δίκιο να διεκδικούν τα χρήματά τους αλλά θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους την κατάστασή μας». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top