Σόιμπλε: "Δεν βρίσκεται στην ατζέντα η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους"

Τι δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών για τη χώρα μας

Σόιμπλε: όχι ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει με την εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων και να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική, προσθέτοντας ότι δεν προβλέπεται "επί του παρόντος" ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Είπε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Mannheimer Morgen, ότι "αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται στην ατζέντα καθόλου".

«Το να ξεκινήσει μια συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους θα έστελνε λάθος μήνυμα στην Αθήνα σε μια περίοδο κατά την οποία η οικονομία πηγαίνει καλύτερα και ανακάμπτει».

«Η χώρα δεν χρειάζεται μείωση του χρέους της τώρα, αλλά θα πρέπει να εξακολουθήσει να εργάζεται για την ανταγωνιστικότητά της» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι το κόστος δανεισμού για την Ελλάδα για τα επόμενα 10-15 χρόνια είναι ήδη σχετικά χαμηλό.

Η συζήτηση για πιθανή ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν θα γίνει πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία στις 24 Σεπτεμβρίου, όπως επιθυμούν Μέρκελ και Σόιμπλε.

Ο Σόιμπλε βρίσκεται στα ινία της γερμανικής οικονομίας από το 2009. Στις 18 Σεπτεμβρίου θα γίνει 75 ετών, εκφράζοντας, όμως, την πρόθεσή του να διατηρήσει το υπουργείο του.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top