Ποιος θα τηλεφωνεί σε όσους χρωστούν κάτω από 500 ευρώ στην εφορία;

Σκούρα τα πράγματα για τους μεγαλοοφειλέτες - Έρχονται κατασχέσεις

Τα κρατικά ταμεία διψούν για ρευστό και η εφορία έχει αρχίσει να δείχνει τα δόντια της ακόμα και σε όσους χρωστούν μικροποσά.

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το βράδυ της Τρίτης, ο Σπύρος Δημητρέλης, «όσοι χρωστούν έως 500 ευρώ στην εφορία, δεν κινδυνεύουν με κατασχέσεις. Ωστόσο, η εφορία μπορεί να τους πάρει τηλέφωνο και να τους ειδοποιήσει για την οφειλή τους και αυτό κάνει. Υπάρχει μάλιστα στο υπουργείο Οικονομικών ένα τηλεφωνικό κέντρο που κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά, ενημερώνοντας τους φορολογούμενους που χρωστούν στην εφορία μικρά ποσά, πως ή θα πρέπει να ρυθμίσουν το χρέος ή να το εξοφλήσουν.  Το μέτρο φαίνεται πως έχει αποτέλεσμα, καθώς οι περισσότεροι προχωρούν σε ρύθμιση του χρέους».

«Όσοι χρωστούν πάνω από 500 ευρώ στην εφορία, λαμβάνουν ειδοποιητήριο και αν δεν προχωρήσουν σε ρύθμιση ή εξόφληση οφειλής μέσα σε 15 ημέρες, τότε ο έφορος προχωρά σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως είναι οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, ενοικίων και ακινήτων», πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.

Δείτε επίσης: Η εφορία έστειλε 761.000 ειδοποιητήρια σε όσους δεν κατέβαλαν εγκαίρως την α’ δόση του φόρου εισοδήματος

 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top