«Κανονιές» στον ΕΦΚΑ: Μαύρη τρύπα 289 εκατ. ευρώ στα έσοδα!

Ερωτηματικό η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού φορέα

Νέες περικοπές στις συντάξεις δεν αποκλείεται να φέρει η «μαύρη τρύπα» στα έσοδα του ΕΦΚΑ, ο οποίος οδεύει προς οικονομική ασφυξία.

Παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις του υπουργείου Εργασίας, η «μαύρη τρύπα» στα έσοδα του Υπερταμείου έφτασε στα 289 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο.

Μάλιστα, τον Μάρτιο η εισπραξιμότητα «έπεσε» κατά 13% στα έσοδα, σε σχέση με τον Ιανουάριο, αφού από τα 250 εκατ. ευρώ εισφορές που βεβαιώθηκαν τον Μάρτιο, εισπράχθηκαν μόλις τα 140 εκατ. ευρώ!

Συνολικά για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου ο ΕΦΚΑ έχει εισπράξει περίπου 461 εκατ. ευρώ έναντι στόχου 750 εκατ. ευρώ, την ώρα μάλιστα που το υπουργείο Εργασίας δρομολογεί νέες αυξήσεις για εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες. 

Στελέχη του ΕΦΚΑ, πάντως, υπογραμμίζουν –μιλώντας στην «Ελευθερία του Τύπου»- ότι οι δραματικές καθυστερήσεις του κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης, αλλά και οι υποσχέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας για νέες ρυθμίσεις ναρκοθετούν οποιαδήποτε προσπάθεια για τη βελτίωση των εσόδων. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top