Κόβεται οριστικά η προσωπική διαφορά

Η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς θα πλήξει περίπου 1,5 εκατ. συνταξιούχους

Άλλη μία σύνταξη κινδυνεύουν να χάσουν αθροιστικά οι συνταξιούχοι με τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση.

Η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς μάλιστα δεν θα πλήξει 900.000 συνταξιούχους, όπως είπε το οικονομικό επιτελείο στους βουλευτές των ΑΝΕΛ, αλλά πολύ περισσότερους.

«Θα πρέπει να είναι γύρω στο 1,5 εκατ. οι συνταξιούχοι οι οποίοι θα δουν διαφοροποίηση από προσωπική διαφορά» αναφέρει στο STAR ο Δημήτρης Μπούρλοας, δικηγόρος και εκδότης του περιοδικού «Νομοθεσία ΙΚΑ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί ήδη για την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς. Οι μειώσεις του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά το ασφαλιστικό είναι 10 δισ. ευρώ. Η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς θα απλώνεται από 7% έως 38% μεσοσταθμικά θα αγγίξει το 20%» αναφέρει ο βουλευτής και τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.

Η κυβέρνηση λέει ότι παλεύει να τεθεί ένα πλαφόν στις περικοπές που να αρχίζει από τα 600 ή 700 ευρώ. Ακόμα όμως κι αν το καταφέρει, οι χαμηλοσυνταξούχοι δεν θα γλιτώσουν τις περικοπές των εισοδημάτων τους αφού θα πιαστούν στην τσιμπίδα του αφορολόγητου που θα πέσει κοντά στις 6.000 ευρώ 

Μειώσεις θα δουν ασφαλισμένοι του πρώην ΤΕΒΕ, του δημοσίου και του ΙΚΑ, ενώ άγνωστο παραμένει τι θα γίνει τις υψηλές συντάξεις που λάμβαναν συνταξιούχοι των ΔΕΚΟ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top