Μεγάλη υστέρηση εσόδων από ΦΠΑ

Καταρρέει η αγορά

Εάν αυτή είναι η εικόνα της κεντρικής αγοράς το Σάββατο φανταστείτε τι γίνεται στις γειτονιές ,την ώρα που το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ανησυχεί σφοδρά για την εισπραξιμότητα του ΦΠΑ..

Έλλειψη χρήματων στάση εμπορίου λένε οι επιχειρηματίες.

«Επένδυσα για να φτιάξω αυτό το μαγαζί και όπως βλέπετε είμαι τι ΦΠΑ να αποδώσω από που λοιπόν» αναφέρει ένας έμπορος τροφίμων.

Η υπερφορολόγηση  αλλά και το τσεκούρι σε μισθούς και συντάξεις οδηγεί στα φαινόμενα αυτά ...

«Από το 1,5 κιλό κιμά πέρυσι φέτος έπεσα στο 1 κιλό αύριο στο μισό κιλό τι άλλο να κάνω μέχρι να το κόψω και αυτό» λέει στο Star ένας ιδιωτικός υπάλληλος.

Ένα από τα αγκάθια της διαπραγμάτευσης είναι η εισπραξιμότητα του ΦΠΑ, αλλά και η διατηρησιμότητα της υπερ- απόδοσης του 2016 και στα επόμενη έτη τη στιγμή που ΕΦΦΕ  "Τον περασμένο Ιανουάριο παρουσίασε   υστέρηση 88εκ.Ε στα έσοδα καθώς ο τομέας της ένδυσης υπόδησης  είδε μείωση τζίρου πάνω από 20% {στο 83% των εμπορικών καταστημάτων ,στα πολυκαταστήματα οι πωλήσεις μειωθήκαν 5,2% στα τρόφιμα και ποτά πάνω από 6%  και κοντά στο 5% σε φάρμακα και καλλυντικά"...

 

Καταρρέει η αγορά

Δυστυχώς και οι εκτιμήσεις δεν είναι καλές για το μέλλον...Οι εκπτώσεις που τέλειωσαν πριν λίγες μέρες δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα...

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top