Ρέγκλινγκ για τρίτο Μνημόνιο: «Η Ελλάδα θα χρειαστεί λιγότερα από τα 86 δις του ESM»

Δίνει συνέχεια στο μπαράζ των δηλώσεων του, λέγοντας πως προσβλέπει σε συμμετοχή του ΔΝΤ

Ρέγκλινγκ για τρίτο Μνημόνιο

Ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί σαφώς λιγότερα χρήματα από το τρίτο πακέτο βοήθειας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμoύ Σταθερότητας (ESM) από το ποσό που είχε υπολογiσθεί, εκτιμά ο Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξη του στην «Bild».

Το ποσό, μάλιστα, το οποίο δεν θα χρειαστεί να εκταμιευτεί, θα μπορούσε να ανέλθει σε διψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων ευρώ, γράφει η γερμανική εφημερίδα.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού, σε συνέχεια του «μπαράζ» δηλώσεων του γύρω από το ελληνικό ζήτημα, αναφέρει πως:

«Exουμε πίσω μας ήδη το μισό του τριετούς προγράμματος και έχουμε καταβάλει (στην Ελλάδα) μόλις 32 δισ. ευρώ. Στο τέλος του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018, πιθανόν να έχουμε δώσει σαφώς λιγότερα από το συμφωνηθέν ανώτατο ποσόν των 86 δισ. ευρώ από τα δάνεια σωτηρίας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού».

Στη συνέντευξη που θα δημοσιευτεί στην έκδοση της Δευτέρας, ο Κλάους Ρέγκλινγκ προσθέτει ότι «οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών ήταν μικρότερες από εκείνες που είχαν αρχικά υπολογιστεί» και το ό,τι ο «προϋπολογισμός (της Ελλάδας) εξελίσσεται καλύτερα».

Μάλιστα προσβλέπει και στην συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, λέγοντας:

«Εάν μάλιστα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανανεώσει τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, θα μειωθεί περαιτέρω το ποσόν του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, το οποίο θα εκταμιευθεί».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top