Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι τελωνειακοί: Κατέσχεσαν από όπλα και χρυσό μέχρι «μαϊμούδες» και ναρκωτικά

Απίθανο: Κατέσχεσαν και αληθινές αλλά νεκρές… μαϊμούδες!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι τελωνειακοί: Κατέσχεσαν από όπλα και χρυσό μέχρι «μαϊμούδες» και ναρκωτικά

«Απ΄όλα είχε ο μπαξές» στις  κατασχέσεις  που  πραγματοποίησε  η  Γενική  Διεύθυνση Τελωνείων & Ε.Φ.Κ.  σε ελέγχους στα  σύνορα και στο εσωτερικό της  χώρας, από τον Σεπτέμβριο  έως τον  Δεκέμβριο του 2016.

 ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ  ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

 Τo Τελωνείο Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και τα Τελωνεία Κήπων, Ρόδου, Κρυσταλλοπηγής προέβησαν σε σημαντικές κατασχέσεις ναρκωτικών μεταξύ των οποίων κάνναβη, ηρωίνη, κοκαΐνη, χασισέλαιο, ϕυτικά αποσπάσματα κάνναβης  κλπ.

 Ορισμένες εξ αυτών είναι:

· Το Τελωνείο του  Αεροδρομίου Αθηνών, με  τη  συνδρομή  σκύλου  ανιχνευτή  της  Τελωνειακής  Υπηρεσίας, εντόπισε και κατάσχεσε 306.000 γρ. κάνναβης μέσα σε χαρτοκιβώτια μαζί με ενδύματα. 

 ·Το Τελωνείο του  Αεροδρομίου Αθηνών εντόπισε και κατάσχεσε 4.200 γρ. κοκαΐνης μέσα σε αποσκευές επιβατών με διπλό πάτο. 

· Το  Τελωνείο του  Αεροδρομίου  Αθηνών εντόπισε  και  κατάσχεσε  420,5 γρ. ηρωίνη.

· Το Τελωνείο του Αεροδρομίου Αθηνών εντόπισε και κατάσχεσε 1.045 γρ. κανναβιδιόλη κρυμμένη μέσα σε ϕάκελο και 10 ml χασισέλαιο κρυμμένο στο εσωτερικό βιβλίου. 

· Το  Τελωνείο Ρόδου εντόπισε και κατάσχεσε 6 γρ. ηρωίνη και 5 χάπια VULBEGAL σε αποσκευές επιβατών.

· Το Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής εντόπισε  και  κατάσχεσε  460 γρ.  κάνναβης σε αποσκευές οδηγού.

 · Το  Τελωνείο  Κήπων,  σε  έρευνα  που  διενήργησε  σε  επιβάτες και οδηγούς οχημάτων με  τη  συνδρομή  σκύλου  ανιχνευτή της Τελωνειακής Υπηρεσίας, εντόπισε και κατάσχεσε ποσότητες κάνναβης κρυμμένες στα ρούχα των ανωτέρω.

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ  ΟΠΛΩΝ

Το Τελωνείο Κήπων, σε έρευνα που διενήργησε σε λεωϕορείο προερχόμενο από την Τουρκία, εντόπισε στο κάτω μέρος των αποσκευών επιβάτη και κατάσχεσε δώδεκα (12) γεμιστήρες όπλων τύπου ΑΚ-47 (Καλάσνικοϕ).

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ  ΚΑΠΝΙΚΩΝ

Το Γ’ Τελωνείο Πειραιά αξιοποιώντας  πληροϕορίες  που  περιήλθαν  στη  Γενική  Διεύθυνση Τελωνείων & Ε.Φ.Κ προέβη σε κατασχέσεις δώδεκα (12) εμπορευματοκιβωτίων με 119.120.000 τεμάχια λαθραία τσιγάρα.

Οι αναλογούντες δασμοί και ϕόροι για τα τσιγάρα που περιέχονταν στα ανωτέρω δώδεκα εμπορευματοκιβώτια ανέρχονται στο ποσό  των 22.212.974,09€. Οι έρευνες για τους τελικούς παραλήπτες συνεχίζονται.

 ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ  ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΩΝ  ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ («Μαϊμούδων»)

 Τα  Τελωνεία  της  χώρας, προέβησαν σε πληθώρα κατασχέσεων, οι οποίες υπερβαίνουν τα 107.000 τεμάχια παραποιημένων προϊόντων (ενδύματα, υποδήματα, αξεσουάρ, σαμπουάν, usb κλπ.). Επίσης το Γ΄ Τελωνείο Πειραιά κατάσχεσε 598 ϕιάλες FREON R-22 που έϕεραν παραποιημένο σήμα. Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο και διενεργείται περαιτέρω έρευνα σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος. 

 ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ  ΡΕΥΣΤΩΝ  ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ

 Σε  ελέγχους  που  διενήργησαν  το Τελωνείο Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και τα Τελωνεία Α' Θεσσαλονίκης, Κήπων, Καστανιών, Ευζώνων, Κακαβιάς, Μέρτζανης, κατά τη διακίνηση επιβατών από και προς τρίτες χώρες, δεσμεύθηκε συνολικά το ποσό των 3.467.248,49€ σε ρευστά διαθέσιμα, λόγω μη δήλωσής τους στις τελωνειακές αρχές. Το επιβληθέν πρόστιμο, άμεσα εισπρακτέο, ανέρχεται σε 887.509,41€, ενώ διεξάγεται από τις αρμόδιες αρχές έρευνα για την προέλευση των χρημάτων.

 ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

 Οι Κινητές Ομάδες Ελέγχου καθώς και οι ομάδες δίωξης των Τελωνείων, σε  επισταμένους  ελέγχους  στους  οδικούς  άξονες της χώρας, προέβησαν σε 121 δεσμεύσεις επιβατικών οχημάτων και 13 ϕορτηγών λόγω παράνομης κατοχής και κυκλοϕορίας τους από μη δικαιούχα πρόσωπα. Οι υποθέσεις είναι σε εξέλιξη προκειμένου να επιβληθούν τα σχετικά πρόστιμα ή να ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάσχεσής τους.

 Επίσης, το Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στο πλαίσιο ελέγχων για την καταστολή του λαθρεμπορίου, ανακάλυψε και κατέσχεσε τρία κλεμμένα αυτοκίνητα, διαλυμένα και επιμελώς κρυμμένα σε ϕορτηγό με προορισμό την Αλβανία, ενώ είχαν δηλωθεί ως ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ & ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

· Η Κινητή Ομάδα Ελέγχου (Κ.Ο.Ε.) του Τελωνείου Σερρών προέβη στην κατάσχεση 1.000 λίτρων αιθυλικής αλκοόλης, ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, τα οποία μετέϕερε Βουλγαρικό ϕορτηγό.

· Η Κινητή Ομάδα Ελέγχου (Κ.Ο.Ε.) του Τελωνείου Σερρών σε έλεγχο που διενήργησε σε Ι.Χ.Ε. όχημα εντόπισε και προέβη στην κατάσχεση 73 ϕιαλών οινοπνευματωδών ποτών με ένσημες ταινίες ϕορολόγησης Βουλγαρίας, των οποίων η ενδοκοινοτική διακίνηση τους δε συνοδευόταν από το προβλεπόμενο έγγραϕο. Οι αναλογούσες ϕορολογικές επιβαρύνσεις και το επιβληθέν πρόστιμο ανέρχεται σε 2.440,35€.

·  Η Ελεγκτική Υπηρεσία  Τελωνείων Αττικής (Ε.Λ.Υ.Τ.) σε συνεργασία με την Κινητή Ομάδα Ελέγχου του Β΄ Τελωνείου Πειραιά προέβη στην ανακάλυψη παράνομου αποστακτηρίου αλκοολούχων και κατασχέθηκαν 4 άμβυκες απόσταξης, 800 λίτρα τσίπουρου, 2000 λίτρα κρασί, 20 περίπου τόνοι στέμφυλα. Οι διαϕυγούσες ϕορολογικές και λοιπές επιβαρύνσεις ανέρχονται στο ποσό πλέον των 30.000€.

 · Η Κινητή Ομάδα Ελέγχου του Β΄ Τελωνείου Πειραιά, κατόπιν ελέγχου που διενήργησε σε ϕορολογική αποθήκη οινοποιητικής επιχείρησης, διαπίστωσε αποκλίσεις και πλεόνασμα 85.934 λίτρων οίνου πέραν της νόμιμης ϕύρας κ.α.    

· Το Τελωνείο Κέρκυρας προέβη στην κατάσχεση 2.000 λίτρων λαθραίων αλκοολούχων ποτών κ.α.  

 · Η Κινητή Ομάδα Ελέγχου (Κ.Ο.Ε.) του Α΄ Τελωνείου Θεσσαλονίκης προέβη στην κατάσχεση αμβύκων και λαθραίων ποσοτήτων τσίπουρου, σε διάϕορες περιοχές της Μακεδονίας, που λειτουργούσαν χωρίς άδεια της Τελωνειακής Υπηρεσίας. Επίσης, σε παρακείμενη αποθήκη και σε άλλον άμβυκα που λειτουργούσε με άδεια του αρμόδιου Τελωνείου, βρέθηκαν 4.535 λίτρα κρασιού και μούστου χωρίς νόμιμα παραστατικά.

 · Η Κινητή Ομάδα Ελέγχου του Β΄ Τελωνείου Πειραιά εντόπισε περιστατικό λαθρεμπορίας καυσίμου, που προοριζόταν για  εϕοδιασμό  πλοίου, και προέβη στην κατάσχεση 503 λίτρων πετρελαίου ναυτιλίας.

· Η Κινητή Ομάδα Ελέγχου (Κ.Ο.Ε.) του Τελωνείου Σερρών προέβη στην κατάσχεση 21.260 Kg μείγματος ελαϕριών λαδιών πετρελαίου και αιθανόλης, το οποίο μεταϕερόταν με ανακριβώς συμπληρωμένη διεθνή ϕορτωτική και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε βιομηχανίες χρωμάτων και καυσίμων (καύσιμα κινητήρων κλπ), προερχόμενο από τη Βουλγαρία κ.α  

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΝΕΚΡΩΝ… ΜΑΪΜΟΥΔΩΝ  ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΩΝ  ΕΙΔΩΝ ΑΓΡΙΑΣ ΠΑΝΙΔΑΣ (CITES)

 Το Τελωνείο του Αεροδρομίου Αθηνών εντόπισε, σε αποσκευή επιβάτιδας προερχόμενης από την Αίγυπτο, 2 νεκρές μαϊμούδες. Η επιβάτιδα συνελήϕθη και προσήχθη στον αρμόδιο εισαγγελέα.

 ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΧΡΥΣΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ – ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ

 Το Τελωνείο Κήπων, σε έρευνα που διενήργησε σε οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, εντόπισε και κατάσχεσε 3 χρυσά κοσμήματα και 5 χρυσά νομίσματα (Δολάρια Αμερικής, Λίρες Αγγλίας και Γαλλίας). Το εισπραχθέν πρόστιμο ανέρχεται σε 3.040€ και οι αναλογούντες δασμοί σε 1.520€.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top