Το STAR αποκαλύπτει τα «ραβασάκια» με τις νέες τσουχτερές εισφορές

ΔΕΙΤΕ βήμα βήμα τι θα πληρώσουν οι επαγγελματίες με βάση πραγματικά παραδείγματα

Δυσάρεστες εκπλήξεις κρύβουν τα ραβασάκια με τις νέες τσουχτερές ασφαλιστικές εισφορές που αρχίζουν να αποστέλλονται σε 1,4 εκ. ελεύθερους επαγγελματίες.  Το STAR και η Κατερίνα Παναγοπούλου αποκαλύπτουν το περιεχόμενό τους και εξηγούν βήμα βήμα τι θα πληρώσουν οι επαγγελματίες με βάση πραγματικά παραδείγματα.

Στο ρεπορτάζ του STAR βλέπετε τα ειδοποιητήρια που θα αρχίσουν να λαμβάνουν σταδιακά ελεύθεροι επαγγελματίες επιστήμονες και μπλοκάκια. Όπως φαίνεται στο ειδοποιητήριο το εισόδημα δεν υπολογίζεται με βάση  το πραγματικό του 2017 αλλά με βάση το εισόδημα που είχαν οι επαγγελματίες το 2015! Στο τέλος του έτους θα γίνει συμψηφισμός αλλά και πάλι όχι με βάση το φετινό εισόδημα αλλά αυτό του 2016!

Ειδοποιητήριο 1

Όπως βλέπουμε κάποιος που δήλωσε μηδενικό εισόδημα θα πληρώσει 117 ευρώ για σύνταξη, 40 ευρώ για υγεία ενώ θα πληρώνει και εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ 10 ευρώ! Σύνολο 167, 95 ευρώ κάθε μήνα ενώ έχει μηδενικό εισόδημα!

Οπότε θα πρέπει να πληρώνει αναγκαστικά αυτό το ποσό και υποτίθεται μετά ότι θα του επιστραφεί αλλά δεν ξέρουμε πως θα του επιστραφεί ή θα συμψηφιστεί. Και αν έχει κλείσει τα βιβλία;

Ειδοποιητήριο 2

Σε ετήσιο εισόδημα 52.437 ευρώ υπολογίζεται εισφορά 20% για σύνταξη (117 ευρώ), 6.95% για υγεία (40 ευρώ) ΣΥΝ 10 ευρώ υπέρ ΟΑΕΔ! Έτσι ο εργαζόμενος αυτός θα πληρώνει μόνο για ασφάλιση 1.187 ευρώ κάθε μήνα!

«Έχουμε μεγάλες διαφοροποιήσεις και προς τα πάνω και προς τα κάτω σχετικά με το τι κατέβαλαν πριν και το τι καλούνται τώρα να καταβάλλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και κανένας δεν έχει προσδιορίσει μέχρι τώρα πως θα διαμορφωθούν τα έσοδα του ΕΦΚΑ κάτι το οποίο έχει άμεσο αντίκτυπο στις συντάξεις» εξηγεί ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία, Αντώνης Κουρούκλης.

Οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι θα κληθούν εάν εργάζονται  και ως μισθωτοί να πληρώνουν διπλές εισφορές χωρίς φυσικά να έχουν διπλές παροχές!

«Πολλοί θα αναγκαστούν να κλείσουν τα βιβλία τους γιατί δε θα αντέξουν αυτό το κόστος και ιδιαίτερα αυτοί που είχαν ένα μπλοκάκι πήγαιναν για κάποια έξτρα αμοιβή πολύ μικρή οπότε μπορεί να μην τους συμφέρει πια» επισημαίνει ο λογιστής, Παναγιώτης Χαραμής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top