«Από το αυτί» και στον… έφορο 1.200.000 φορολογούμενοι για νέα δήλωση!

Για να αποκαλύψουν μη δηλωθέντα εισοδήματα

«Από το αυτί»  και στον…  έφορο 1.200.000 φορολογούμενοι για νέα δήλωση!

Οικειοθελή δήλωση για μη δηλωθέντα ( “μαύρα”)  εισοδήματα καλούνται από το υπουργείο Οικονομικών να υποβάλλουν οι  1.207.047 φορολογούμενοι, των οποίων τα  ΑΦΜ περιλαμβάνονται στις διάφορες λίστες (Λαγκάρντ, Μπόργιανς, Λουξεμβούργου, τραπεζών) των υπόπτων για την φοροδιαφυγή.

Η απόφαση για τον καθορισμό του τρόπου και της διαδικασίας υποβολής δηλώσεων υπογράφηκε από τον  διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή,  και σε αυτή περιλαμβάνονται  πέντε τύποι δηλώσεων (εισοδήματα -  ΦΠΑ, τέλη και  ειδικές φορολογίες - φόρους ακινήτων και ΦΜΑΠ -  κληρονομιές, δωρεές και γονικές παροχές-   κέρδη από τυχερά παιχνίδια και  μεταβίβαση ακινήτων).

Στην περίπτωση που προκύπτει φόρος για καταβολή (με τον υπολογισμό γίνεται με βάση τους συντελεστές που ίσχυαν κατά το έτος της δήλωσης), επιβάλλεται  πρόσθετος φόρος επί του κύριου φόρου που οφείλεται. Ο πρόσθετος φόρος θα είναι  8% επί του κύριου φόρου εάν ο φορολογούμενος υποβάλλει φορολογική δήλωση έως 31 Μαρτίου 2017 και  10% εάν οι δηλώσεις υποβληθούν έως τις 31 Μαΐου 2017.

Εκτός από  τον πρόσθετο φόρο,  υπάρχει συντελεστής αναπροσαρμογής, σε ποσοστό από 0% έως 25%, ανάλογα με το χρόνο απόκτησης του εισοδήματος.

Η οφειλή καταβάλλεται  εφάπαξ, εντός 30 ημερών από την υποβολή της δήλωσης, αλλά  ο οφειλέτης έχει τη δυνατότητα να υπαχθεί  σε ρύθμιση.

Διαβάστε πατώντας εδώ ολόκληρη την απόφαση.   

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top