Σε ΚΙΝΔΥΝΟ η διάσωση του Μαρινόπουλου – Καθυστερούν πολύ οι δικαστικές αποφάσεις

Ανησυχούν οι εργαζόμενοι

Ανησυχία επικρατεί στους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος που αγωνιούν να προχωρήσει το σχέδιο συγχώνευσης με την εταιρεία Σκλαβενίτης. Αιτία η δικαστική καθυστέρηση σχετικά με τη συμφωνία.

Όπως είναι γνωστό στις 30 Ιανουαρίου εκπνέει το τετράμηνο κατά τη διάρκεια του οποίου, όπως προβλέπει ο νόμος αναστέλλονται αυτόματα τα μέτρα ατομικής και συλλογικής εκτέλεσης κατά της εταιρείας Μαρινόπουλος, αναφορικά με την ικανοποίηση απαιτήσεων πριν από την κατάθεση της συμφωνίας εξυγίανσης.

Σχετική αίτηση για υπαγωγή της εταιρείας στο σχέδιο εξυγίανσης είχε καταθέσει η Μαρινόπουλος τον περασμένο Ιούνιο, προκειμένου τότε να προστατευθεί από διαταγές πληρωμής αναγκαστικών εκτελέσεων και λοιπών ενεργειών που απειλούσαν να οδηγήσουν την αλυσίδα σε άμεση κατάρρευση.

Μάλιστα εγγυήσεις για τη συμφωνία έχουν δοθεί και από συστημικές τράπεζες προκειμένου αυτή να προχωρήσει.

Προμηθευτές, εργαζόμενοι και γενικότερα οι εμπλεκόμενοι εκφράζουν έντονη ανησυχία, χαρακτηρίζοντας ως ιδιαίτερα δυσάρεστες τις συνέπειες των δικαστικών καθυστερήσεων, καθώς θεωρούν ότι μπορεί να προκαλέσουν ναυάγιο της συμφωνίας και της συγχώνευσης της Μαρινόπουλος με τη Σκλαβενίτης, με βάση την οποία θα σωθούν 2.000 σούπερ μάρκετ.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top