Η ΔΕΗ βάζει στην πρίζα... νέο σύστημα διακανονισμών

Έκπτωση 6% σε όσους πληρώνουν το ρεύμα της χρονιάς

Αλλαγές στους διακανονισμούς των απλήρωτων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος με την καθιέρωση πολλαπλού συστήματος μηνιαίων δόσεων αλλά και κίνητρα με εκπτώσεις στα τιμολόγια ετοιμάζει η ΔΕΗ, την ερχόμενη Δευτέρα στις 9 του μηνός.

Παράλληλα, η δημόσια επιχείρηση παρέτεινε σιωπηρά μέχρι και την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου την ευνοϊκή ρύθμιση αποπληρωμής χρεών σε 36 δόσεις με ελάχιστη μηνιαία καταβολή τα 10 ευρώ, σε μια προσπάθεια να προσέλθουν πελάτες- οφειλέτες της τελευταίας στιγμής. Η συγκεκριμένη επιλογή διευθέτησης των χρεών έληξε επισήμως στις 30 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», η εταιρεία προχωρά σε νέους τρόπους διακανονισμού είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών και αυτές που εξετάζονται είναι:

- η καθιέρωση τριών κατηγοριών αποπληρωμής των χρεών με αντίστοιχους αριθμούς δόσεων. Πηγές αναφέρουν πως θα ισχύσουν τα προγράμματα ρύθμισης σε 18, 24 και 36 δόσεις, ανάλογα με το ύψος των οφειλών και την οικονομική κατάσταση του οφειλέτη.

- η διευκόλυνση σε συνδυασμό με κίνητρα για όσους έχουν απλήρωτους λογαριασμούς ύψους 1.000 ευρώ.

Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο του «παγώματος» χρεών χαμηλού ύψους και μείωσής τους εφόσον οι οφειλέτες είναι εμπρόθεσμοι στην αποπληρωμή των τρεχόντων λογαριασμών.

Η εταιρεία, όμως, αναμένεται να ανακοινώσει και την παροχή συγκεκριμένου ποσοστού έκπτωσης (6%) στους πελάτες εκείνους που προκαταβάλλουν την αξία κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας για όλο το 2017. Σκοπός αυτής της κίνησης είναι να συγκρατήσει καλούς πελάτες της, οι οποίοι αναζητούν οικονομικότερες λύσεις στις ιδιωτικές εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Στόχος της εταιρείας με τις δύο κινήσεις είναι οι 1.150.000 καταναλωτές (οικογένειες και επιχειρήσεις) που δεν υπήχθησαν στις 36 δόσεις –υπολογίζεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία οφείλει ποσά έως 500 ευρώ- αλλά και η παραμονή καλών πελατών, αντίστοιχα.

Εξάλλου η διοίκηση της ΔΕΗ αποτιμά θετικά το πρόγραμμα διακανονισμών των 36 δόσεων που έτρεξε το προηγούμενο διάστημα, καθώς εκτιμά ότι 610.000 πελάτες της διευθέτησαν απλήρωτους λογαριασμούς συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό αφορά το 70% των συνολικών ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εταιρεία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top