Πάρτε ΒΑΘΙΑ ΑΝΑΣΑ! 4 δισ. ευρώ θα πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι σε τρεις μέρες

Με φόρους θα κλείσει το 2016

Άσπρη μέρα μέχρι να τελειώσει το 2016 δεν προβλέπεται να δουν οι Έλληνες φορολογούμενοι, αφού θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, ανάμεσά τους τα τέλη κυκλοφορίας, ο ΕΝΦΙΑ, κ.α.

Αναλυτικά μέσα στις επόμενες τρεις μέρες θα πρέπει να πληρωθούν:

  1. Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017 στα οποία δεν υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με πέρυσι, εκτός από τις περιπτώσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων καθώς από φέτος ως έτος πρώτης κυκλοφορίας θεωρείται το έτος που πήραν για πρώτη φορά πινακίδες σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το συνολικό για τα τέλη κυκλοφορίας που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι ανέρχεται περίπου στα 1,2 δισ. ευρώ.
  2. Η τέταρτη και προτελευταία δόση του φετινού ΕΝΦΙΑ το συνολικό ποσό της οποίας ανέρχεται περίπου στα 700 εκατομμύρια ευρώ.
  3. Η δόση φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και επιχειρήσεων το συνολικό ποσό της οποίας ανέρχεται περίπου στα 300 εκατομμύρια ευρώ.
  4. Ο ΦΠΑ φορολογικής περιόδου Νοεμβρίου των επιχειρήσεων που τηρούν διπλογραφικά βιβλία. Οι φορολογούμενοι που αδυνατούν να εξοφλήσουν τις φορολογικές τους οφειλές έχουν στη διάθεσή τους δυο δυνατότητες:
  • Να κάνουν χρήση της πάγιας ρύθμισης τμηματικής εξόφλησης οφειλών προς το Δημόσιο που επιτρέπει την εξόφληση των οφειλών σε έως και 12 μηνιαίες δόσεις (ή 24 δόσεις στις περιπτώσεις έκτακτων φορολογικών υποχρεώσεων).
  • Να κάνουν χρήση των προγραμμάτων εξόφλησης φορολογικών οφειλών μέσω πιστωτικών καρτών σε έως και 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top