Δεν προλαβαίνουν να μετρούν νέες περικοπές οι συνταξιούχοι κάθε μήνα στα ΑΤΜ

Το ΕΚΑΣ θα δοθεί καθυστερημένα και μειωμένο έως και 50%

Tην Πέμπτη θα χορηγήσει το Υπουργείο Εργασίας το ΕΚΑΣ, προκειμένου να προλάβει να ενσωματώσει την νέα διπλάσια περικοπή του έως 50%, το  οποίο πάντως θα είναι ακατάσχετο και αφορολόγητο

«Μπήκε κανονικά η σύνταξη και δεν μπήκε το ΕΚΑΣ. Από 716 ευρώ που έπαιρνα μου έβαλαν 539» δηλώνει συνταξιούχος στο Star που αμφιβάλλει αν θα φτάσουν τα χρήματα για δώρο στα τέσσερα εγγόνια.

«Μας κόβουν τον χρόνο 1.400 και μας δίνουν 400 ευρώ.  Δεν μπορούσε να τα πάρει μετά τον Γενάρη δηλαδή;» αναρωτιέται επίσης καρκινοπαθής που κάνει θεραπεία στο Ιπποκράτειο.

Οι περικοπές όμως δεν  σταματούν. Σε εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας αναφέρεται ότι το ανώτατο όριο ατομικής σύνταξης σταματά στις 2.000 ευρώ μεικτά και το άθροισμα του καθαρού ποσού πολλαπλών συντάξεων δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ.

Στις 29 Δεκεμβρίου οι συνταξιούχοι του Δημοσίου θα δουν την τελευταία παρακράτηση αναδρομικών στο μέρισμα που έχει μειωθεί έως και 80%

«Έπρεπε να πάρω 790 ευρώ και πήρα 560. Πλήρωσα και τον ΕΝΦΙΑ και πήρα 530 ευρώ,  έχω γιατρό έχω φάρμακα Δεν έχει μάνα αυτός δεν έχει οικογένεια; Με το οξυγόνο στο χέρι έχω έρθει,  πού θα δώσω; Στο παιδί μου που είναι άνεργος;» αναρωτιέται άλλος συνταξιούχος, με αφορμή τις συνεχείς περικοπές στις συντάξεις.     

Μόνο ένας στους δέκα ανέργους παίρνει επίδομα παρότι «καλπάζει» πάλι η ανεργία  

Την ίδια  στιγμή που οι συνταξιούχοι μετρούν την μία περικοπή μετά την άλλη, τα στοιχεία του ΟΑΕΔ δείχνουν την μία αύξηση των ανέργων μετά την άλλη. Σήμερα δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία του Νοεμβρίου που δείχνουν εκτόξευση των ανέργων σε έναν μόλις μήνα. Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έφτασαν  τον Νοέμβριο 1.066.416 άτομα από 988.386 τον Οκτώβριο, αυξήθηκαν δηλαδή κατά 78 χιλιάδες σε έναν μόνο μήνα!  Επίδομα τον Νοέμβριο έλαβαν μόλις 118.361 άτομα, δηλαδή 1 στους 10! Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των ανέργων είναι αυξημένος και σε σχέση με την περσινή χρονιά, κατά 31.600 άτομα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top