Χαρίτσης: Πάνω από 500 εκ. ευρώ τα επενδυτικά σχέδια για τον αναπτυξιακό νόμο

Τι ανέφερε στην ομιλία του στον Σύνδέσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος

Ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ το ύψος των επενδυτικών σχεδίων

Ξεπερνά τα 500 εκατ. ευρώ το ύψος των επενδυτικών σχεδίων, για τα οποία έχουν μέχρι στιγμής κατατεθεί αιτήματα ένταξης στον νέο αναπτυξιακό νόμο, μέσω του σχετικού πληροφοριακού συστήματος, όπως  ανέφερε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, κατά την ομιλία του στο γεύμα εργασίας του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση, ήδη, 150 επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει σε τελική υποβολή, ενώ  πάνω από 1.500 ξεκίνησαν τη διαδικασία υποβολής, η οποία θα ολοκληρωθεί -μετά από την παράταση που δόθηκε- στο τέλος Ιανουαρίου.

Όπως συμπλήρωσε,  οι επιχειρήσεις που κατέθεσαν αιτήσεις στα τέσσερα καθεστώτα του αναπτυξιακού νόμου ενδιαφέρονται να ενταχθούν στις δράσεις ακριβώς εκείνες, που αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση: μεταποίηση, τουρισμός, νέες τεχνολογίες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι η απορρόφηση του ΕΣΠΑ 2007 - 2013 «κράτησε» την οικονομία το 2015. Πρόσθεσε, ότι ήδη έχει ενεργοποιηθεί πάνω από το 50% του ΕΣΠΑ, δηλαδή προσκλήσεις 9 δισ. ευρώ, ενώ υπενθύμισε ότι προ δύο εβδομάδων ενεργοποιήθηκαν το νέο Ταμείο Επιχειρηματικότητας και το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ», ενώ μεθαύριο, Πέμπτη, υπογράφεται η συμφωνία και ενεργοποιείται το νέο αναπτυξιακό Υπερταμείο Συνεπενδύσεων (Equity Fund of Funds). «Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017 θα ενεργοποιηθούν ακόμη το νέο Ταμείο Υποδομών και το νέο Ταμείο Μικροπιστώσεων» σημείωσε. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top