Χουλιαράκης: Έχουν ήδη αποφασιστεί τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους

«Εντός του 2017 η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση»

«Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης έχουν ήδη αποφασιστεί και θα συμβάλλουν στη μείωση του χρέους» είπε ο Γιώργος Χουλιαράκης μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τον προϋπολογισμό του 2017.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε πως «η προσδοκία είναι ότι τα μεσοπρόθεσμα θα αποφασιστούν στο επόμενο Eurogroup και το επόμενο χρονικό διάστημα θα παραμετροποιηθούν για να εφαρμοστούν από το 2018.

Παράλληλα, τόνισε πως η προσδοκία είναι ότι «εντός του 2017 η χώρα θα ενταχθεί στην ποσοτική χαλάρωση».

Ο κ. Χουλιαράκης επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας ότι η πολιτική που υποστηρίζει θα φέρει μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ενώ χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2017 ωε οδικό χάρτη για να πετάξει από πάνω της την επιτροπεία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχοι της κυβέρνηση είναι «μέσα στον επόμενο χρόνο η χώρα να βγει στις αγορές και το 2018 να πετάξει από πάνω της την επιτροπεία», «να γίνει με κοινωνική δικαιοσύνη η δημοσιονομική προσαρμογή» και να δημιουργηθεί επιπλέον δημοσιονομικός χώρος «με την επισκόπηση των δαπανών στα υπουργεία και την διεύρυνση της φορολογικής βάσης».

«Η χώρα είναι ακόμα σε πρόγραμμα και δεν μπορεί να κάνει την αντικυκλική πολιτική που θα ήθελε σε ένα ευμετάβλητο περιβάλλον, με πολλές επισφάλειες, όπως το Brexit, τις συνέπειες των εκλογών στις ΗΠΑ και το ευρωπαϊκό περιβάλλον» κατέληξε ο κ. Χουλιαράκης.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top