Επιστροφή φόρου: Αυλαία με αυτόματους συμψηφισμούς σε 93.000!

Το επόμενο βήμα είναι η επανάληψη της διαδικασίας αυτόματων συμψηφισμών για φορολογούμενους με έως δύο οφειλές εκτός ρύθμισης

Επιστροφή φόρου: Αυλαία με αυτόματους συμψηφισμούς σε 93.000!

Σε αυτόματους συμψηφισμούς οφειλών του Δημοσίου από επιστροφές φόρου με βεβαιωμένα χρέη των δικαιούχων των επιστροφών προς το Δημόσιο προχώρησε για πρώτη φορά η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία αφορούσε φορολογούμενους οι οποίοι είχαν μία μόνο βεβαιωμένη -εκτός ρύθμισης- οφειλή και, μάλιστα, ήταν ένας από τους λόγους που το ΤΑΧΙΣ δεν δούλευε κάποιες ώρες το Σαββατοκύριακο!

Στην ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας έγιναν 92.958 συμψηφισμοί για φορολογούμενους με ανοιχτούς λογαριασμούς (επιστροφές φόρου και μία εκτός ρύθμισης οφειλής, της περιόδου 2014-16).

Το επόμενο βήμα, είναι η επανάληψη της διαδικασίας αυτόματων συμψηφισμών για φορολογούμενους με έως δύο οφειλές εκτός ρύθμισης, οι οποίοι επίσης δικαιούνται επιστροφή φόρου.

Πριν από περίπου ένα μήνα, η ΔΗΛΕΔ είχε ξεκινήσει με αυτόματους συμψηφισμούς υπερεισπράξεων.

Στους φορολογούμενους, στους οποίους έγιναν τώρα συμψηφισμοί θα αποσταλεί από τη ΓΓΔΕ ηλεκτρονική επιστολή με την οποία θα ενημερώνονται σχετικά ενώ οι συμψηφισμοί θα είναι εμφανείς και στην «προσωποποιημένη πληροφόρηση» στον λογαριασμό τους στο ΤΑΧΙΣ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top