Φάιμαν: Το Grexit θα έχει απρόβλεπτες παρενέργειες!

«Τώρα είναι καιρός και για τις δύο πλευρές να συμφωνήσουν σε έναν οδικό χάρτη μεταρρυθμίσεων που θα έχει νόημα»

Φάιμαν: Το Grexit θα έχει απρόβλεπτες παρενέργειες!
«Μια έξοδος από την ευρωζώνη θα συνδέεται πάντα με απρόβλεπτες παρενέργειες. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον, λέω όμως ξεκάθαρα σε όποιον σπεκουλάρει σε ένα Grexit: Αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο», τονίζει ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν σκέψεις για περαιτέρω επέκταση του προγράμματος έως τον Σεπτέμβριο ή τον Μάρτιο του 2016 εάν οι διαπραγματεύσεις δεν προλάβουν να ολοκληρωθούν έγκαιρα, ο κ. Φάιμαν αφού σημειώνει ότι «η υπομονή των χωρών - μελών δεν είναι απεριόριστη», υπενθυμίζει ότι το πρόγραμμα επεκτάθηκε στις αρχές του έτους και επισημαίνει ότι «τώρα είναι καιρός και για τις δύο πλευρές να συμφωνήσουν σε έναν οδικό χάρτη μεταρρυθμίσεων που θα έχει νόημα».

Για το ενδεχόμενο ικανοποίησης του αιτήματος της Αθήνας για ελάφρυνση του χρέους, ο αυστριακός καγκελάριος εμφανίστηκε θετικός σε συζητήσεις περί αναδιαρθρώσεων «που θα έχουν νόημα», διευκρινίζει, ωστόσο, ότι «το πρώτο βήμα αφορά τη συμφωνία πάνω σε ένα νέο πρόγραμμα». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top