«Ιδιαίτερα» για τον ΕΝΦΙΑ παραδίδει η ΓΓΔΕ

Προσπαθεί να εξηγήσει το αλαλούμ στους φορολογούμενους

«Ιδιαίτερα» για τον ΕΝΦΙΑ παραδίδει η ΓΓΔΕ

​Μετά το αλαλούμ που προέκυψε με τον ΕΝΦΙΑ, τις εκπτώσεις και τα λάθη στην συμπλήρωση των αιτήσεων, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, αποφάσισε να παραδώσει… «ιδιαίτερα μαθήματα» στους φορολογούμενους για να ξετυλιχθεί το κουβάρι του φόρου ακινήτου.

Έτσι, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελμάτων και την Ένωση Φοροτεχνικών Επαγγελματιών Αττικής, διοργανώνει ημερίδα στις 12 Νοεμβρίου με τίτλο: «Ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων στην πράξη».

Στην ημερίδα θα παραστεί η ίδια η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, κα. Κ. Σαββαΐδου και θα προσπαθήσει να δώσει εξηγήσεις για τις αλλαγές στη φορολογία ακινήτων, τον ΕΝΦΙΑ, αλλά και τη σωστή συμπλήρωση του Ε9.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Νοεμβρίου θα ανοίξει η ειδική εφαρμογή του Taxisnet, ώστε οι φορολογούμενοι να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις του Ε9, ώστε να πάρουν την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ.

Ο αριθμός των λανθασμένων Ε9 που έχουν υποβληθεί υπολογίζεται περίπου στο ένα εκατομμύριο και το πιο συνηθέστερο λάθος είναι ότι οι ιδιοκτήτες των κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων δεν συμπλήρωσαν την σωστή ένδειξη και τελικά δεν πήραν την έκπτωση 20% στον φόρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top