Καμπανάκι Ντράγκι σε ευρωζώνη: Να αποφευχθεί μια επιστροφή στην ύφεση

Πρώτη ανάρτηση: 24/10/2014, 23:10

Καμπανάκι Ντράγκι σε ευρωζώνη: Να αποφευχθεί μια επιστροφή στην ύφεση
Καμπανάκι στους ηγέτες της ευρωζώνης προκειμένου να αποφευχθεί μια επιστροφή στην ύφεση έκρουσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ζητώντας διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις, δημοσιονομική πειθαρχία και ενίσχυση της ζήτησης.

«Το 2011-12 αποφύγαμε την κατάρρευση του ευρώ καταβάλλοντας κοινή προσπάθεια. Τώρα θα πρέπει να επικεντρωθούμε και πάλι στις κοινές δράσεις ώστε να αποφύγουμε την επιστροφή στην ύφεση» υπογράμμισε ο Ντράγκι.

Εκπρόσωπος της ΕΚΤ που διάβαζε τα βασικά σημεία της ομιλίας του Ντράγκι επεσήμανε ότι ο τελευταίος υπογραμμίζει πως οι δημοσιονομικοί κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να τηρηθούν ώστε να εδραιωθεί η εμπιστοσύνη των αγορών στην ευρωζώνη.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι χώρες που διαθέτουν ισχυρούς προϋπολογισμούς θα πρέπει να εξετάσουν την ενίσχυση της ζήτησης για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΚΤ κάλεσε όλες τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να παρουσιάσουν ένα εθνικό χρονοδιάγραμμα για διαρθρωτικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις ως την επόμενη σύνοδο της ΕΕ στις 18 και 19 Δεκεμβρίου, και τόνισε πως η ΕΚΤ είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει και άλλα μη συμβατικά μέσα, αν χρειαστεί, για να επιτευχθεί ο στόχος της σταθερότητα των τιμών. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top