ΥΠΟΙΚ: «Ψαλίδι» σε έξτρα αποδοχές δημοσίων υπαλλήλων

Δεν πρόκειται όμως για μείωση μισθών - Μάθετε λεπτομέρειες

ΥΠΟΙΚ: «Ψαλίδι» σε έξτρα αποδοχές δημοσίων υπαλλήλων
«Εξορθολογισμό» σε έξτρα αποδοχές υπαλλήλων του Δημοσίου προανήγγειλε το μεσημέρι της Τρίτης κορυφαίο στέλεχος του υπουργ��ίου Οικονομικών. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για νέα μείωση μισθών.

«Δεν μιλάμε επ' ουδενί για μείωση βασικών μισθών» τόνισε. Η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει αλλαγές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, με στόχο να κοπούν κάποιες έξτρα παροχές στους μισθούς ορισμένων κατηγοριών και παράλληλα να υπάρξουν επιπλέον αμοιβές ως κίνητρο σε όσους μετά από αξιολόγηση θα κριθεί ότι είναι «άξιοι και αποδοτικοί» στην υπηρεσία τους. Οι αλλαγές αυτές θα έρθουν σε νομοσχέδιο από τα συναρμόδια υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών.

Στο υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ως παράδειγμα επιπλέον αμοιβών τα οδοιπορικά και τις ημέρες αποζημίωσης για εκτός έδρας απασχόληση. Τα ποσά αυτά καθορίζονται με νόμο του 1999 και με βάση αυτά λαμβάνουν διαφορετικά ποσά ακόμα και εργαζόμενοι του ιδίου υπουργείου για τις μετακινήσεις και τα εκτός έδρας.

Για παράδειγμα, αφορούν τις εξής κατηγορίες: Υπάλληλοι ΕΛΓΑ, αποζημίωση 47 ευρώΥπάλληλοι ΟΠΕΚΕΠΕ, αποζημίωση 94 ευρώΜηχανικοί, αποζημίωση 56 ευρώΕλεγκτές της ΕΔΕΛ, αποζημίωση 56 ευρώΕλεγκτές του Γενικού Λογιστηρίου, αποζημίωση 29 ευρώ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top