Φθηνότερα προϊόντα και θέρμανση από την έκπτωση της Gazprom

Δείτε αναλυτικά τι θα κερδίσουν οι καταναλωτές

Φθηνότερα προϊόντα και θέρμανση από την έκπτωση της Gazprom

Πολλαπλά οφέλη για τους καταναλωτές μπορεί να έχει η έκπτωση του 15% στο φυσικό αέριο, τόσο στη θέρμανση όσο και στα καθημερινά αγαθά.

Φθηνότερα μπορεί να γίνουν προϊόντα της καθημερινότητας από την έκπτωση του φυσικού αερίου. Αρκετές βιομηχανίες που καίνε φυσικό αέριο παράγουν από τρόφιμα μέχρι συσκευασίες και αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Φθηνότερο αέριο σημαίνει μειωμένο ενεργειακό κόστος και ίσως τελικά χαμηλότερες τιμές.

Ωστόσο αρκετοί καταναλωτές είναι επιφυλακτικοί για τη μείωση των τιμών.

Φθηνότερη θέρμανση το χειμώνα όμως μπορεί να έχουν 300.000 νοικοκυριά στην Αθήνα και αρκετές χιλιάδες σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία που ζεσταίνονται με φυσικό αέριο, αφού η ρώσικη εταιρεία Γκαζπρόμ θα πουλάει πλέον με εκπτωση 15% στη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου. Ωστόσο η έκπτωση στους λογαριασμούς αερίου των πολιτών θα είναι μικρότερη από 15% γιατί δεν πουλάνε μόνο οι Ρώσοι αέριο στην Ελλάδα.

Για να καταλάβετε την έκπτωση στη θέρμανση, θα σας δείξουμε ένα παράδειγμα με ένα διαμέρισμα 80 τετραγωνικών που καίει φυσικό αέριο με οικονομία, από Οκτώβριο μέχρι Φεβρουάριο. Οι ιδιοκτήτες χωρίς την έκπτωση θα πληρώσουν 490 ευρώ, ενώ με την έκπτωση θα πληρώσουν 351. Άρα 139 ευρώ θα διανεμηθούν σαν έκπτωση στους μελλοντικούς λογαριασμούς. Οι εκπτώσεις για τους καταναλωτές αερίου θα ισχύσουν αναδρομικά όταν υπογραφεί η σύμβαση της δημόσιας επιχείρησης με τη Γκαζπρόμ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top