Κόντρα Στουρνάρα-Eurostat για το πλεόνασμα

Η αποστομωτική απάντηση του Έλληνα ΥΠΟΙΚ στον Β. Ραντερμάχερ

Κόντρα Στουρνάρα-Eurostat για το πλεόνασμα

Πρώτη ανάρτηση: 08/02/2014 22:42

Οι δηλώσεις του επικεφαλής της Eurostat Βάλτερ Ραντερμάχερ στην γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung πως δεν υπάρχουν ακόμη αξιόπιστοι αριθμοί για το έλλειμμα και το ύψος του χρέους του 2013και πως μέχρι το τέλος Μαρτίου «όλα είναι καθαρές εικασίες» φαίνεται πως εκνεύρισαν τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών .

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, αμέσως μετά την σύσκεψη που είχε με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ο Γιάννης Στουρνάρας διαβεβαίωσε πως το πρωτογενές πλεόνασμα θα βγει απολύτως σύμφωνα με τα στοιχεία και με τους κανόνες που υπάρχουν, τονίζοντας μάλιστα πως η κυβέρνηση υπολογίζει το πλεόνασμα με πολύ αυστηρότερους τρόπους απ’ ό,τι επιβάλλει η τρόικα.

«Θέλω απλώς να σας επισημάνω ότι ο τρόπος που υπολογίζουμε το πρωτογενές πλεόνασμα σύμφωνα με το πρόγραμμα είναι πολύ πιο περιοριστικός από τον τρόπο με τον οποίο το υπολογίζει η Eurostat», είπε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος δήλωσε, ερωτηθείς σχετικά: «Εμείς βγάζουμε τα εθνικά στοιχεία και θα τα επιβεβαιώσει και η Εurostat, όπως θα το επιβ��βαιώσει και η τρόικα και οι πάντες».

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top