Τσίπρας: Κόκκινη γραμμή για τον ΣΥΡΙΖΑ οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας

Τι ανέφερε για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη συνάντηση με ΕΒΕΑ

Τσίπρας: Κόκκινη γραμμή για τον ΣΥΡΙΖΑ οι πλειστηριασμοί πρώτης  κατοικίας

Η σημαντικότερη «κόκκινη γραμμή» είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας των οφειλετών δανείων, όπως ανέφερε ο αρχηγός του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, κατά η συνάντηση που είχε με τη διοικητική επιτροπή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ). Ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε ότι αν δεν είναι διατεθειμένη να θέσει τη λύση η κυβέρνηση, θα την θέσει η κοινωνία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να τοποθετηθεί για τη νομοθετική πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το ίδιο θέμα στη Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι έχουν περάσει 24 ώρες από την κατάθεση και τη δημοσιοποίηση της πρότασης, αλλά δεν έχει ακούσει καμία συγκεκριμένη θέση «από την κατά τα άλλα λαλίστατη σε διάφορα ζητήματα κυβέρνηση» και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να λάβει ξεκάθαρη θέση.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε με την αντιπροσωπεία του ΕΒΕΑ και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, ενώ τάχθηκε υπέρ της στήριξης του θεσμού του Επιμελητηρίου.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την πρόταση για κεφαλαιοποίηση των χρεών και να ξεκινήσουν από 1/1/2014 οι 350.000 οφειλέτες να πληρώνουν τη συνδρομή τους και να επανενταχθούν στο ασφαλιστικό σύστημα, «διότι πλέον δεν είναι μονάχα ένα πρόβλημα που αφορά τον κλάδο, «αλλά είναι ένα ζήτημα που, κατά την άποψή μας, παίρνει διαστάσεις ανθρωπιστικής και υγειονομικής τραγωδίας”. .

Aπό την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος δήλωσε ότι «διανύουμε πάρα πολύ δύσκολες μέρες και θέλουμε να πιστεύουμε ότι και οι κινήσεις και οι πολιτικές προτάσεις που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθούν προς τη σωστή κατεύθυνση σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

Ο κ. Μίχαλος ανέφερε για τους πλειστηριασμούς ότι η θέση των Επιμελητηρίων είναι ότι για τους φτωχούς και άνεργους θα πρέπει οπωσδήποτε να προστατευθεί, με κάθε κόστος, η πρώτη κατοικία, αλλά για όσους έχουν τη δυνατότητα και δεν πληρώνουν ανέφερε ότι «βεβαίως και θα πρέπει να ισχύσουν άλλες διατάξεις».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top