Πρόεδρος Ιράν: Βρέθηκε το ελικόπτερο - Σε εξέλιξη οι έρευνες

 Οι τελευταίες εικόνες του στο ελικόπτερο πριν το ατύχημα  

Εντοπίσθηκε το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας. 

Σχετικά με τις έρευνες Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε επίσης ότι υπήρξε επαφή με επιβάτη και με μέλος του πληρώματος.     

Τις τελευταίες εικόνες του προέδρου του Ιράν μέσα από το ελικόπτερο που τον μετέφερε, λίγο πριν πέσει, μετέδωσε νωρίτερα η ιρανική τηλεόραση αμέσως μετά την  είδηση.

Οι τελευταίες εικόνες του προέδρου του Ιράν μέσα από το ελικόπτερο

Οι τελευταίες εικόνες του προέδρου του Ιράν μέσα από το ελικόπτερο   

 Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για ανώμαλη προσγείωση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο. Οι ομάδες διάσωσης προσπαθούν να φτάσουν στον τόπο του ατυχήματος χωρίς όμως ακόμη να έχουν καταφέρει να εντοπίσει το ελικόπτερο.   

Θρίλερ με το ελικόπτερο που μετέφερε τον Πρόεδρο του Ιράν! 

Στο ίδιο ελικόπτερο επέβαινε ο ιρανός Υπουργός Εξωτερικών αλλά και τοπικοί  αξιωματούχοι.  Από την αρχή υπήρχαν φόβοι ότι η ζωή του προέδρου Ραϊσί βρίσκεται σε κίνδυνο.

«Ένα από τα ελικόπτερα αναγκάστηκε να κάνει ανώμαλη προσγείωση λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και της ομίχλης στην περιοχή. Διάφορες ομάδες διάσωσης κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση. Είναι μια περίπλοκη περιοχή, είναι δύσκολη η σύνδεση» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Ιράν Αχμάντ Βαχιντί.  

Τα πλάνα με τους διασώστες να κινούνται στα τυφλά λόγω ομίχλης έδωσαν σε όλο τον πλανήτη να καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Ιράν: Τα  πλάνα με τους διασώστες μέσα στην ομίχλη

Ιράν: Τα  πλάνα με τους διασώστες μέσα στην ομίχλη  

Η μετάδοση από την τηλεόραση του Ιράν για το ατύχημα με το ελικόπτερο

Η μετάδοση από την τηλεόραση του Ιράν για το ατύχημα με το ελικόπτερο 

Το ατύχημα συνέβη στην ιρανική επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν 600 χιλιόμετρα από την Τεχεράνη.

 «Αυτή είναι μια εκδήλωση της συνεργασίας και της στενής μας σχέσης. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις συνεργασίας μαζί σας όπως αυτό το φράγμα» είχε δηλώσει λίγο πριν την πτώση του ελικοπτέρου ο πρόεδρος του Ιράν.   

Τι φοβούνται οι ΗΠΑ  

Όπως μετέδωσε από τις ΗΠΑ ο ανταποκριτής του Star Δημήτρης Σουλτογιάννης, οι Αμερικανοί  φοβούνται ανάφλεξη στην περιοχή και το ενδεχόμενο να υπάρξουν   κατηγορίες ότι κάποιος έριξε το ελικόπτερο.

Μετέδωσε επίσης ότι ισραηλινά και άλλα ΜΜΕ μεταδίδουν πληροφορίες σχετικά με την τύχη του ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί και υποστηρίζουν ότι είναι νεκρός, γεγονός που όμως δεν επιβεβαιώνεται από πλευράς Ιράν καθώς οι έρευνες συνεχίζονται.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top