Γάζα: 12 Έλληνες έφυγαν από τη χώρα - Πέρασαν από τη Ράφα στην Αίγυπτο

100 πολίτες με διπλή υπηκοότητα πέρασαν στην Αίγυπτο

Το πέρασμα ζωής από τη Ράφα στην Αίγυπτο / Βίντεο αρχείου Star

Νέα ομάδα ανθρώπων με διπλή υπηκοότητα έφυγε σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας προς την Αίγυπτο μέσω της μεθοριακής διάβασης της Ράφα, η οποία άνοιξε χθες, Τετάρτη, για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς. Ανάμεσά τους και 12 Έλληνες.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το πέρασμα ζωής από τη Ράφα στην Αίγυπτο

Συγκεκριμένα, 12 Έλληνες πολίτες οι οποίοι διέμεναν στη Γάζα, πέρασαν σήμερα με ασφάλεια από τη συνοριακή διάβαση της Ράφα, κατόπιν ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών και υπό το συντονισμό της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Κάιρο και του Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι πολίτες βρίσκονται πλέον στην Αίγυπτο.

Νέο πλήγμα του Ισραήλ στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια  

Πολίτες με διπλή υπηκοότητα φεύγουν από τη Γάζα

Πολίτες με διπλή υπηκοότητα φεύγουν από τη Γάζα / AP Photo (Fatima Shbair)

Γάζα: 100 πολίτες με διπλή υπηκοότητα πέρασαν στην Αίγυπτο

Ο Ουάιλ Αμπού Μόχσεν, εκπρόσωπος της διοίκησης στην παλαιστινιακή πλευρά της μεθοριακής διάβασης της Ράφα, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ότι δύο λεωφορεία που μετέφεραν συνολικά 100 ταξιδιώτες ξένων υπηκοοτήτων διέσχισαν το μεθοριακό πέρασμα προς την Αίγυπτο σήμερα το πρωί.

Αιγύπτιος αξιωματούχος στο μεθοριακό πέρασμα της Ράφα, το μόνο που δεν ελέγχεται από το Ισραήλ, δήλωσε παράλληλα ότι 400 κάτοχοι ξένων διαβατηρίων αναμένεται να περάσουν σήμερα, όπως και 60 τραυματίες.

Ο επικεφαλής της διοίκησης στην παλαιστινιακή πλευρά της διάβασης Χίσαμ Άντουαν δήλωσε επίσης ότι 400 αλλοδαποί και πρόσωπα με διπλή υπηκοότητα αναμένεται να διασχίσουν σήμερα το μεθοριακό πέρασμα, όπως και περίπου 100 τραυματίες.

Πέρασμα της Ράφα

Με το διαβατήριο στο χέρι, πολίτες με διπλή υπηκοότητα τρέχουν να ξεφύγουν από την κόλαση του πολέμου στη Γάζα / AP Photo (Hatem Ali)

Σύμφωνα με τον Αιγύπτιο υφυπουργό Εξωτερικών, από τους 76 Παλαιστίνιους που απομακρύνθηκαν χθες με ασθενοφόρα, οι 46 ήταν τραυματίες και οι 30 συνοδοί. Ο Χαϊράτ διευκρίνισε επίσης ότι 361 αλλοδαποί και άνθρωποι με διπλή υπηκοότητα απομακρύνθηκαν χθες από τη συνοριακή διάβαση της Ράφα, κι όχι 335 όπως αναφερόταν προηγουμένως.

Μεταξύ των ξένων βρίσκονται γύρω στους 30 Αυστριακούς, 4 Ιταλοί, 5 Γάλλοι όπως και Γερμανοί υπήκοοι, ο αριθμός των οποίων δεν διευκρινίστηκε.

Γάζα: Σχεδόν 9.000 νεκροί από τα ισρηλινά πυρά

Πάνω από 8.700 άνθρωποι, εκ των οποίων 3.648 παιδιά, έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, η οποία βρίσκεται στην εξουσία στον παλαιστινιακό θύλακα.

Στο Ισραήλ, πάνω από 1.400 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, σκοτώθηκαν στην επίθεση της Χαμάς, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top