Νοσοκόμα ύποπτη για δηλητηρίαση μωρού στη μεγαλύτερη ΜΕΘ της Βρετανίας

Η 28χρονη νοσοκόμα εργαζόταν στο Νοσοκομείο Παίδων του Μπέρμιγχαμ

Σοκ προκάλεσε στη Βρετανία και η υπόθεση της Λούσι Λέτμπι, της νοσοκόμας κατά συρροή βρεφοκτόνου / Βίντεο αρχείου από ΕΡΤ

Αναστάστωση επικρατεί στο Μπέρμιγχαμ όπου τρία παιδιά διαπιστώθηκε πως πέθαναν ξαφνικά και απροσδόκητα σε νοσοκομείο. Μια νοσοκόμα έχει συλληφθεί ως ύποπτη δηλητηρίασης.

Βρετανία: Ισόβια στην κατά συρροή βρεφοκτόνο- Χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης

Στο Νοσοκομείο Παίδων του Μπέρμιγχαμ - έδρα της μεγαλύτερης παιδιατρικής μονάδας εντατικής θεραπείας της Βρετανίας-  διενεργήθηκε επανεξέταση περιπτώσεων ασθενών που νοσηλεύονταν εκεί από τον Ιανουάριο του 2022.

Τα ευρήματα, τα οποία περιλαμβάνουν τον ξαφνικό και απροσδόκητο θάνατο τριών παιδιών, γνωστοποιήθηκαν στην αστυνομία, αναφέρει η Daily Mail επικαλούμενη δημοσίευμα των Times.

Σε μια περίπτωση, τον περσινό Μάιο, το υγειονομικό προσωπικό εξέφρασε ανησυχίες όταν η κατάσταση ενός παιδιού επιδεινώθηκε ραγδαία, πριν διαπιστωθεί ο θάνατός του την επόμενη μέρα.

Μια 28χρονη νοσοκόμα συνελήφθη από την αστυνομία των West Midlands ως ύποπτη για χορήγηση δηλητηρίου με σκοπό να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο.

Ένοχη η νοσοκόμα που σκότωσε επτά νεογνά – «Είμαι διαβολική, εγώ το έκανα»

Με απόφαση των Αρχών η 28χρονη δεν μπορεί να εργαστεί ως νοσοκόμα αλλού.

Οι οικογένειες των ασθενών των οποίων οι περιπτώσεις εξετάζονται έχουν επίσης ενημερωθεί για τα ευρήματα.

Τις ημέρες μετά τη σύλληψη της νοσοκόμας, στους γονείς των παιδιών που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο εστάλη επιστολή με λεπτομέρειες για το περιστατικό σε μια προσπάθεια να κατευνάσουν τυχόν φόβους για την ασφάλεια των παιδιών τους.

Το σημείωμα έγραφε: «Ένα βρέφος πέθανε πρόσφατα στην παιδιατρική μονάδα εντατικής θεραπείας αφού η κατάστασή του επιδεινώθηκε γρήγορα και απροσδόκητα. Προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί συνέβη αυτό και ακολουθούμε ένα σύνολο εθνικών κανόνων προς διερεύνηση».

Η Τίνα Τέρνερ, μια 38χρονη μητέρα που έλαβε την επιστολή, είπε στην Telegraph ότι ένιωσε «σοκαρισμένη» και βρήκε την κατάσταση «πραγματικά τρομακτική».

Η σύλληψη της νοσοκόμας φέρεται να προκάλεσε «σοκ» στο νοσοκομείο, με πηγές να περιγράφουν την έρευνα ως «απίστευτα σοβαρή».

Οι αποκαλύψεις έρχονται στον απόηχο της υπόθεσης της Λούσι Λέτμπι, της Βρετανίδας νοσοκόμας που καταδικάστηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα για τη δολοφονία επτά μωρών και την απόπειρα να σκοτώσει άλλα έξι στο Νοσοκομείο Countess of Chester όπου εργαζόταν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top