Τροχαίο σε Ρουμανία: «Δεν μπόρεσα να δω τις πινακίδες γιατί είχε κίνηση»

Ο δικηγόρος του οδηγού εξηγεί τι ισχυρίζεται ο πελάτης του

Ο δικηγόρος του οδηγού εξηγεί τι ισχυρίζεται ο πελάτης του  - Βίντεο από OPEN

Δύο Έλληνες συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομεία του Βουκουρεστίου οι οποίοι τραυματίστηκαν στο μοιραίο τροχαίο με τουριστικό λεωφορείο που κόστισε τη ζωή σε έναν άντρα.

Σύμφωνα με το OPEN, μέχρι το μεσημέρι θα διενεργηθεί και η νεκροψία στη σορό του άνδρα που σκοτώθηκε στο τροχαίο.

Ο δικηγόρος του οδηγού, Αλέξανδρος Ματθαίου μίλησε στο OPEN για τα όσα υποστηρίζει ο πελάτης του.

Τροχαίο Ρουμανία: To μυστήριο με τη δεύτερη πύλη ελέγχου ύψους

Επιπλέον, οι αρχές ερευνούν αν ο οδηγός είχε βάλει στο GPS κωδικοποίηση για αυτοκίνητο και όχι για λεωφορείο.

«Με το GPS τελευταία στιγμή έπρεπε να διαλέξει προς τα πού θα πάει και διάλεξε σε δευτερόλεπτα το τούνελ. Είχε και την άλλη γραμμή στα δεξιά του τούνελ αλλά ο άνθρωπος σκέφτηκε πώς να κινηθεί. Μετά που έγινε η τραγωδία μου είπε εγώ δεν μπόρεσα να δω τις πινακίδες γιατί είχε κίνηση. Έριξα μια ματιά να δω πριν το τούνελ, αλλά δεν μπόρεσα».

Ο δικηγόρος υπογράμμισε ότι ο οδηγός δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και ότι υπήρχε μια πινακίδα που δεν μπόρεσε να δει του έκρυβε την ορατότητα ένα λεωφορείο.

Τροχαίο στη Ρουμανία: «Ο οδηγός είναι χάλια ψυχολογικά»

«Ο οδηγός οδηγούσε από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Βουκουρέστι και σταμάτησε αρκετές φορές για διάλειμμα. Δεν ήταν κουρασμένος», είπε.

«Οι ευθύνες είναι αλλού. Το τούνελ αυτό το κάνανε ανακαίνιση όλο το καλοκαίρι και λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο. Από τότε μέχρι σήμερα είχαμε 6-7 ατυχήματα και παλιά στο τούνελ αυτό περνούσαν και φορτηγά και λεωφορεία χωρίς προβλήματα. Δεν συμφωνώ με το σύστημα αυτό, αυτό τον περιοριστή. Είναι πολύ βαρύς. Ο άνθρωπος λέει "εγώ έκανα ότι μπορούσα για να αποφύγω να μην γίνει. Φρενάρισα άμεσα’’» είπε ο κ. Ματθαίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top