Αμαζόνιος: Βρετανοί κρατούνται όμηροι μαζί με άλλα 150 άτομα από μια φυλή

Θα κρατηθούν μέχρι να βρεθεί λύση για τη διαρροή 2.500 τόνων πετρελαίου

Βρετανοί που ταξιδεύουν σε ποταμόπλοιο κρατούνται όμηροι μαζί με περίπου 150 άτομα από μια φυλή στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου του Περού, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Αμαζόνιος: Εκπέμπει περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα από όσο απορροφά

Αυτόχθονες πληθυσμοί από το Cuninico στην επαρχία Loreto, τη βορειότερη περιοχή του Περού, προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή από το κράτος μετά από συνεχείς πετρελαιοκηλίδες στον ποταμό Cuninico.

«Θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή της κυβέρνησης με αυτήν την ενέργεια, υπάρχουν ξένοι και Περουβιανοί, υπάρχουν περίπου 70 άνθρωποι», δήλωσε ο Watson Trujillo, ο ηγέτης της κοινότητας Cuninico, στο Radio Programas del Perú (RPP Radio).

Στους συλληφθέντες τουρίστες περιλαμβάνονται πολίτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ισπανία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελβετία και μεταξύ άλλων γυναίκες και παιδιά.

Μέλη της κοινότητας είπαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι θα κρατήσουν τους τουρίστες για έξι έως οκτώ ημέρες μέχρι να βρεθεί λύση για τη διαρροή 2.500 τόνων αργού πετρελαίου.

Ο Τρουχίγιο είπε ότι η ομάδα του έλαβε αυτό το «ριζοσπαστικό μέτρο» σε μια προσπάθεια να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση να στείλει αντιπροσωπεία για να εκτιμήσει την περιβαλλοντική ζημιά.

Οι αυτόχθονες κοινότητες είχαν ήδη εμποδίσει τη διέλευση όλων των πλοίων στον ποταμό σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαρροή, η οποία προκλήθηκε από ρήξη στον πετρελαιαγωγό Norperuano.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top