Διάρρηξη - μυστήριο στο σπίτι της Πελόζι: Χτύπησαν με σφυρί τον σύζυγό της

O 82χρονος Πολ Πελόζι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Ο Πολ Πελόζι, ο σύζυγος της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, δέχτηκε «βίαιη επίθεση» όταν ένας άνδρας διέρρηξε το σπίτι του ζεύγους στην Καλιφόρνια, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

«Ο δράστης τέθηκε υπό κράτηση και το κίνητρο της επίθεσης ερευνάται» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της Πελόζι.

O Πολ Πελόζι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου λαμβάνει «άριστη ιατρική φροντίδα» και αναμένεται ότι θα αναρρώσει πλήρως. Η πρόεδρος της Βουλής δεν βρισκόταν στο Σαν Φρανσίσκο όταν συνέβη το περιστατικό.

Από την επίθεση, ο Πολ Πελόζι υπέστη αμβλύ τραύμα με σφυρί, σύμφωνα με το Associated Press.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιερ, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τηλεφώνησε στην Πελόζι το πρωί της Παρασκευής για να εκφράσει την υποστήριξή του.

Να σημειωθεί ότι ο Πολ Πελόζι, 82 ετών, καταδικάστηκε τον Μάιο σε φυλάκιση 5 ημερών επειδή οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα. Είναι ιδιοκτήτης μιας εταιρείας διαχείρισης ακινήτων που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο και του ανήκει επίσης μια εταιρεία χρηματοδότησης επιχειρηματικού κινδύνου.

Μυστήριο γύρω από τις συνθήκες της επίθεσης στο σπίτι της Πελόζι

Η αστυνομία είπε ότι τα κίνητρα της επίθεσης βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση, καθώς δεν υπάρχουν αναφορές για κλοπές αντικειμένων από το σπίτι. Οι συνθήκες της επίθεσης είναι εξίσου ασαφείς, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί ο τρόπος με τον οποίο ο εισβολέας μπήκε στο σπίτι.

Η αστυνομία του Καπιτωλίου, που είναι υπεύθυνη για την προστασία του Κογκρέσου, δήλωσε ότι συνεργάζεται με το FBI και την αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο για την έρευνα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top