Είπαν το τελευταίο «αντίο» στη βασίλισσα Ελισάβετ - Στην κρύπτη η σορός της

Γράφτηκε ο επίλογος της μακροβιότερης μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου

Η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ έφτασε στο Ουίνδσορ στις 17:00 τη Δευτέρα για τελευταία φορά, όπου θα ενταφιαστεί σε ιδιωτική τελετή, παρουσία μελών της βασιλικής οικογένειας. Οδηγήθηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, όπου η σορός της βυθίστηκε στη βασιλική κρύπτη για να ταφεί μαζί με τον πρίγκιπα Φίλιππο.

Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Η νεκρική πομπή ξεκίνησε για το Ουίνσδορ

Αφού ολοκληρώθηκε το τελετουργικό της νεκρώσιμης ακολουθίας και της πομπής στο Λονδίνο, παρουσία εκατοντάδων επίσημων προσκεκλημένων, η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ ξεκίνησε το ταξίδι προς την τελευταία κατοικία της στο Ουίνδσορ, όπου θα ενταφιαστεί αργά απόψε, δίπλα στον αγαπημένο σύζυγό της, τον πρίγκιπα Φίλιππο.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τι συμβολίζουν τα αντικείμενα & το στεφάνι στο φέρετρο

Τιμητικά αγήματα ακολούθησαν τη σορό της και την οδήγησαν ως την είσοδο του κάστρου, όπου ήταν η χειμερινή της κατοικία τα τελευταία χρόνια.

βασίλισσα Ελισάβετ

βασίλισσα Ελισάβετ - Windsor

κηδεία Ελισάβετ Ουίνδσορ

βασίλισσα Ελισάβετ - Ουίνδσορ

Η σορός της βασίλισσας οδηγήθηκε με πομπή στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, όπου τελέστηκε λειτουργία, παρουσία των μελών της βασιλικής οικογένειας.

κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ 3

κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ - Κάρολος

Ο βασιλιά Κάρολος Γ’ μετά βίας συγκρατούσε τα δάκρυά του κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου / AP

κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ - κρύπτη

βασίλισσα Ελισάβετ - τελευταίο αντίο

Στη συνέχεια, αφαιρέθηκαν από το φέρετρο και τοποθετήθηκαν στην Αγία Τράπεζα το σκήπτρο, το στέμμα και η σφαίρα, τα βασιλικά εμβλήματα. Ο Αυλάρχης, ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματούχος της βασιλικής αυλής, έσπασε τη ράβδο του αξιώματός του και την τοποθέτησε πάνω στο φέρετρο, συμβολίζοντας το τέλος της υπηρεσίας του στη μονάρχη.

βασίλισσα Ελισάβετ στέμμα

Τέλος, το φέρετρο τοποθετήθηκε στη βασιλική κρύπτη, μαζί με εκείνο του συζύγου της Ελισάβετ, πρίγκιπα Φίλιππου.

Αργότερα απόψε, σε μια ιδιωτική τελετή της οικογένειας, το φέρετρο της Ελισάβετ και του συζύγου της, Φιλίππου, ο οποίος απεβίωσε πέρυσι σε ηλικία 99 ετών, θα ενταφιαστεί στο ίδιο παρεκκλήσι όπου αναπαύονται οι γονείς και η αδερφής της, πριγκίπισσα Μαργαρίτα.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Συγκίνηση στην κηδεία της - Χιλιάδες άνθρωποι την αποχαιρέτησαν

Χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί κατά μήκος της διαδρομής για να τιμήσουν τη βασίλισσα. Μια σελίδα της ιστορίας γυρίζει με το τελευταίο αντίο στην Ελισάβετ, η οποία βασίλεψε επί 70 χρόνια, επτά μήνες και δύο ημέρες, χωρίς να εκφράσει ποτέ δημοσίως τη γνώμη της, αλλά εκπλήρωσε τα καθήκοντά της με σοβαρότητα, αφοσίωση στο Στέμμα και, μερικές φορές, με ακαταμάχητο χιούμορ. 

Όταν η πομπή έφτασε στην Αψίδα του Ουέλινγκτον, πολύ κοντά στα Ανάκτορα, το φέρετρο τοποθετήθηκε στη βασιλική νεκροφόρα, υπό τα βλέμματα των μαυροντυμένων μελών της βασιλικής οικογένειας, μεταξύ αυτών ήταν και τα δισέγγονα της Ελισάβετ, ο Γεώργιος 9 ετών και η αδελφή του Σάρλοτ, 7 ετών.

βασίλισσα Ελισάβετ - κηδεία

Ο νέος βασιλιάς Κάρολος Γ΄ χαιρέτισε στρατιωτικά, ο εθνικός ύμνος παιάνισε και το όχημα ξεκίνησε αργά, με αστυνομική συνοδεία, για το Γουίνδσορ, περίπου 40 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top