Ιταλία: Άφησε το 18 μηνών μωρό της μόνο του και πέθανε από ασιτία

Η μητέρα έλειπε έξι ολόκληρες μέρες – Είχε πάει να βρει τον σύντροφό της

Ιταλία: Άφησε Μόνο Το Παιδί Της Και Πέθανε Από Πείνα

Μια αδιανόητη τραγωδία εκτυλίχθηκε στην Ιταλία, όταν ένα μωρό, μόλις 18 μηνών, πέθανε από ασιτία μέσα στο σπίτι του στο Μιλάνο, όπου το είχε αφήσει ολομόναχο η μητέρα του για έξι μέρες, για να πάει να βρει τον σύντροφό της. 

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα, η 37χρονη μητέρα φαίνεται ότι άφησε το μωρό της για έξι μέρες χωρίς τροφή και χωρίς κάποιον να το προσέχει. Η μικρούλα Ντιάνα πέθανε από ασιτία, ενώ οι αιματολογικές εξετάσεις που θα βγουν τον Σεπτέμβριο θα δείξουν αν της είχαν δοθεί ηρεμιστικά. 

Η 37χρονη μητέρα

Η 37χρονη μητέρα που άφησε τη 18 μηνών κόρη της μόνη της για έξι μέρες και πέθανε από ασιτία

Η Αλέσια Πιφέρι γύρισε από τις διακοπές της στο Μπέργκαμο, όπου είχε πάει να βρει τον σύντροφό της και βρήκε νεκρή την κόρη της στην κούνια της. Ζήτησε βοήθεια από μια γειτόνισσά της, η οποία κάλεσε την αστυνομία. 

«Έκλαιγε στην αγκαλιά μου και μου έλεγε "Είμαι καλή μητέρα. Δεν είμαι εγκληματίας"», δήλωσε η γειτόνισσα.

Η γυναίκα προσπάθησε να ξεγελάσει τους αστυνομικούς, όμως δεν τα κατάφερε, αφού το σώμα του μωρού «φώναζε» ότι «έφυγε» από ασιτία. 

Το πιο τραγικό είναι πως κατά τις έξι μέρες της απουσίας της επισκέφτηκε κάποιες φορές το Μιλάνο με τον σύντροφό της για κάποια επαγγελματικά ραντεβού που είχε εκείνος, όμως δεν πήγε ούτε μια φορά να δει το παιδί της. 

Ο σύντροφός της κατέθεσε ότι η Αλέσια του είχε πει πως η Ντιάνα ήταν διακοπές με τη θεία της. 

Ιταλία μητέρα

Η 37χρονη πήγε να βρει τον σύντροφό της κι άφησε ολομόναχο το μωρό της στο σπίτι

Δίπλα στην κούνια του μωρού βρέθηκε κι ένα μπουκάλι με ηρεμιστικά χάπια κι εξετάζεται τώρα αν δόθηκαν στο κοριτσάκι κι αν σχετίζονται με τον θάνατό του, καθώς κανείς από τους γείτονες δεν άκουσαν τον κλάμα του. 

«Ήθελα να δω αν έχω μέλλον με τον σύντροφό μου»

Οι Αρχές κάλεσαν την Αλέσια για ανάκριση. 

«Ήταν ανεξήγητα διαυγής, συγκροτημένη και αρνήθηκε να απαντήσει σε πολλές ερωτήσεις. Δεν έκλαψε ποτέ, ούτε καν δάκρυσε», είπαν οι αστυνομικοί. 

«Ήθελα να διαπιστώσω αν θα έχω μέλλον με τον σύντροφό μου. Γι’ αυτό σκέφτηκα ότι ήταν σημαντικό να μη φύγω καθόλου από το πλευρό του σε αυτό το διάστημα, μολονότι φοβόμουν πως η Ντιάνα θα αρρωστήσει βαριά ή ακόμα και θα πεθάνει -κάτι που δεν ήταν στόχος μου», είπε στις Αρχές.

Η μητέρα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από είκοσι χρόνια έως ισόβια. Η ίδια δεν έχει πει απολύτως τίποτα για τον χαμό του παιδιού της, παρά μόνο έχει ζητήσει να μιλήσει με τον σύντροφό της, ο οποίος δεν απαντά στις κλήσεις της.

Ο εισαγγελέας τη χαρακτήρισε «επικίνδυνο άτομο, ικανό να διαπράξει θηριωδίες, το οποίο δεν έχει ηθικές αναστολές να διασκεδάσει και να ζήσει τη σχέση της, αφήνοντας ένα βρέφος μόνο, για σχεδόν επτά ημέρες» και αποφάσισε την κράτησή της μέχρι την εκδίκαση αυτή της τραγικής υπόθεσης. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top