Τέξας: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο δράστης μπαίνει στο σχολείο

Ο μακελάρης είχε αγοράσει τα όπλα για τα γενέθλιά του – Ήταν θύμα bullying 

Σπαραγμός και ανείπωτη θλίψη για 19 αγγελούδια και δύο εκπαιδευτικούς που έχασαν τη ζωή τους σε μία ακόμη έκρηξη παράλογης βίας σε σχολείο των ΗΠΑ. Το μακελειό έγινε μια μέρα πριν τελειώσει η σχολική χρονιά. Ο δράστης 18 ετών πριν βάψει τα χέρια του με το αίμα αθώων μαθητών δημοτικού είχε πυροβολήσει τη γιαγιά του. 

Ο Σαλβαδόρ Ράμος είχε καταληφθεί από δολοφονικό αμόκ. Σε βίντεο ντοκουμέντο που κυκλοφόρησε η Daily Mail, ο 18χρονος φορώντας αλεξίσφαιρο, εφοδιασμένος με ένα τουφέκι μπαίνει μέσα στο σχολείο τους Τέξας. Πυροβολεί ανέκφραστος για  45 ολόκληρα λεπτά, χωρίς να λυγίζει μπροστά στα τρομαγμένα βλέμματα των αθώων παιδιών . 

Μερικά από τα παιδιά που σκοτώθηκαν μέσα στο σχολείο

Τα θύματα της τραγωδίας είναι δεκαεννέα. Ο 10χρονος Χαβιέρ μία ημέρα πριν το μακελειό είχε βραβευτεί.Η Έλι λάτρευε το μπέιζμπολ. Ένα άλλο κοριτσάκι, η Ελιάνα δεν ήθελε να πάει στο σχολείο εκείνη την ημέρα. 

Η Αμερί ήταν το ηρωϊκό κορίτσι που πυροβολήθηκε καθώς προσπαθούσε να καλέσει την αστυνομία. Σύμφωνα με τη Daily Mail, όλα τα θύματα ήταν στην ίδια αίθουσα. 

Τέξας: Ο 18χρονος δράστης σκότωσε κορίτσι την ώρα που καλούσε την αστυνομία

Ανάμεσα στους πολλούς τραυματίες και ένα 6χρονο κορίτσι, το οποίο τραυματίστηκε από πυροβολισμό στη δεξιά πλευρά του προσώπου της και στο σαγόνι. 

Σοκάρει η μαρτυρία 9χρονου που σώθηκε από το μακελειό

Ένα αγόρι μόλις 9 ετών γλίτωσε στο παρά πέντε. Οι πυροβολισμοί, λέει στη γιαγιά του, ακούγονταν σαν πυροτεχνήματα. «Όταν ο ένοπλος με πυροβόλησε στο πόδι, τρόμαξα πολύ», είπε ο ίδιος στους δημοσιογράφους. 

Ο εφιάλτης κάθε γονιού έγινε πραγματικότητα άλλη μια φορά στις ΗΠΑ. Την τελευταία εβδομάδα της θερινής περιόδου ένας μαθητής μπήκε σε δημοτικό σχολείο κραδαίνοντας όπλα που αγόρασε στα γενέθλιά του, ταμπουρώθηκε μέσα στο κτίριο και πήγαινε από αίθουσα σε αίθουσα σε αμόκ θανάτου. 

Ο 18χρονος σκότωσε και δύο δασκάλες. Η Ίρμα Γκαρσία ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών με εμπειρία 23 ετών. Η  συνάδελφός της, Εύα Μιρέλες, ήταν δασκάλα στην τέταρτη τάξη του πρωτοβάθμιου σχολείου Ρομπ . 

Το πρώτο θύμα που ταυτοποιήθηκε ήταν η Ιβα Μοράλες, δασκάλα, μητέρα και η ίδια, σύζυγος αστυνομικού, μια εκπαιδευτικός καριέρας που ήταν πολύ αγαπητή

Σημερα οι ΗΠΑ έχουν βυθιστεί στο πένθος. Οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες στον Λευκό Οίκο, σε όλα τα δημόσια κτίρια και τους δημόσιους χώρους. 

Ο δράστης είχε αγοράσει τα όπλα για τα γενέθλιά του – Ήταν θύμα bullying 

Οι αρχές στο Τέξας προσπαθούν να συλλέξουν στοιχεία για το προφίλ και τα κίνητρά του δράστη. Πριν το μακελειό ανέβαζε ανατριχιαστικά μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Φίλος του λέει ότι χειροτέρεψε μετά το ανελέητο μπουλιγκ που υφίστατο στο σχολείο

Τα σχολεία των ΗΠΑ βάφονται με αίμα! Οι χειρότερες επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στην Αμερική

Ο Σαλβαδόρ Ράμος ανέβαζε φωτογραφίες από όπλα από τη λίστα των ονείρων του. Όταν έκλεισε τα 18 αγόρασε δύο πολυβόλα. Νόμιμα. Δημοσίευσε τις φωτογραφίες με λεζάντα «η πιο μεγάλη επιχείρηση». Στη μία γράφει σε άγνωστή του κοπέλα: «Θα κάνεις αναδημοσίευση τις φωτογραφίες μου με τα όπλα;».

Εκείνη τον ρωτάει τι σχέση έχει με τα όπλα του και ο 18χρονος της απαντά: «Πρόκειται να…». Το τελευταίο του μήνυμα ήταν «Το βγάζω στον αέρα». 

Τέξας: «Έχω ένα μυστικό» - Τα μηνύματα του 18χρονου πριν το μακελειό

Στο TikTok του ο δράστης έγραψε «Τα παιδιά να φοβούνται». Φίλος του είπε ότι ήταν θύμα bullying στο σχολείο. Τον κοροϊδευαν που τραύλιζε, για τα ρούχα του, για την φτωχή οικογένειά του. Άρχισε να χειροτερεύει. Δεν πήγαινε σχολείο. Φορούσε μαύρα. Οδηγούσε νύχτα βανδαλίζοντας αυτοκίνητα και πυροβολώντας.

Ζούσε σε δυσλειτουργική οικογένεια, χωρίς πατέρα. Πριν δύο μήνες, ανέβασε βίντεο με ξέσπασμά του κατά της μητέρας του που ήθελε να τον διώξει από το σπίτι. «Ούρλιαζε άσχημα λόγια στη μητέρα του και ήταν πολύ επιθετικός», λέει συμμαθήτριά του.

ΗΠΑ: Οργή για το ζήτημα της οπλοκατοχής 

Αυτό ήταν το 27ο περιστατικό πυροβολισμών σε σχολείο φέτος στις ΗΠΑ. Μια χώρα που αναρωτιέται τι θα χρειαστεί για να αλλάξει κάτι ποτέ. 

Το νέο μακελειό επανέφερε για πολλοστή φορά το θέμα της οπλοκατοχής στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου κάθε Πολιτεία έχει διαφορετική νομοθεσία με αποτέλεσμα να μην αλλάζει τίποτα επί της ουσίας. 

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Star Δημήτρη Σουλτογιάννη, στις ΗΠΑ υπάρχουν περίπου 400 εκατομμύρια όπλα που κυκλοφορούν. Περισσότερα όπλα από τον πληθυσμό. Νομοσχέδιο που θα αυστηροποιούσε τους  κανόνες για τα όπλα στις ΗΠΑ μετά το μακελειό στα Σάντι Χουκ, απέτυχε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες ψήφους για να γίνει νόμος. 

Υπνεθυμίζεται ότι στο σχολείο Σάντι Χούκ του Κονέκτικατ στις 14 Δεκεμβρίου του 2012, επί προεδρίας Ομπάμα και αντιπροεδρίας Μπάιντεν - ένας 20χρονος εισέβαλε στις τάξεις και σκότωσε συνολικά 26 άτομα εκ των οποίων τα 20 παιδιά ηλικιών 6-7.

Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές εμμένουν στην υπεράσπιση του άρθρου 2 του Αμερικανικού συντάγματος και του δικαιώματος στην κατοχή όπλων. Σήμερα στις ΗΠΑ μπορεί κάποιος να αγοράσει όπλο αρκεί απλά να είναι Αμερικανός πολίτης και να έχει καθαρό ποινικό μητρώο.

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top