Φοιτητής ακρωτηριάστηκε, αφού έφαγε απομεινάρια φαγητού προηγούμενης μέρας

Ο 19χρονος Βρετανός «έχασε» τα πόδια και τα δάχτυλά του από σήψη

φοιτητής - ψυγείο

Ένας 19χρονος φοιτητής στη Μεγάλη Βρετανία «έχασε» τα χέρια και τα πόδια του αφού έπαθε σηψαιμία, όταν έφαγε τα απομεινάρια φαγητού που ήταν στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ.

Ο νεαρός άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες των βρετανικών ΜΜΕ, έφαγε κοτόπουλο και noodle που είχε αγοράσει ο φίλος του από ένα εστιατόριο το προηγούμενο βράδυ και αμέσως αρρώστησε. Ξαφνικά, ανέβασε υψηλό πυρετό και οι καρδιακοί παλμοί του αυξήθηκαν στους 166 παλμούς το λεπτό. Θορυβημένος από τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας του, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. 

Η κατάστασή του, όμως, επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο με ελικόπτερο για περαιτέρω θεραπεία.

«Ο ασθενής ήταν καλά μέχρι και 20 ώρες πριν από αυτή την εισαγωγή, όταν εμφανίστηκε διάχυτος κοιλιακός πόνος και ναυτία αφού έφαγε ρύζι, κοτόπουλο και τα υπολείμματα από ένα γεύμα. Πέντε ώρες πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο, εμφανίστηκε μωβ αποχρωματισμός του δέρματος και ένας φίλος πήγε τον ασθενή στο τμήμα επειγόντων περιστατικών ενός άλλου νοσοκομείου για αξιολόγηση», ανέφερε η ιατρική αναφορά.

Λίγο αργότερα, επιβεβαιώθηκε ότι ο 19χρονος έπασχε από μια επιθετική βακτηριακή λοίμωξη, που προκαλούσε νεφρική ανεπάρκεια και πήξη του αίματος. Τα αποτελέσματα των βακτηρίων στο αίμα του ήταν θετικά για «Neisseria meningitidis», ένα είδος σήψης απειλητικής για τη ζωή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ιατρικό ιστορικό του φοιτητή, δεν είχε αλλεργίες, είχε κάνει όλα τα παιδικά του εμβόλια, ενώ σπάνια έπινε αλκοόλ. Ωστόσο, φέρεται να κάπνιζε δύο πακέτα τσιγάρα κάθε εβδομάδα και μαριχουάνα καθημερινά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top