Ρωσία: «Σκοτώσαμε 5 Ουκρανούς σαμποτέρ στα σύνορα»- Διάψευση από Κίεβο

Η Μόσχα αζητά προσχήματα για εισβολή, εκτιμά η Δύση

Το ρεπορτάζ του Σπύρου Λάμπρου από τα σύνορα Ουκρανίας - Ρωσίας

Μπαρούτι μυρίζει η κατάσταση στα σύνορα Ουκρανίας- Ρωσίας. Μάλιστα, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, οι ρωσικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον μιας «ουκρανικής ομάδας σαμποτάζ και αναγνώρισης», η οποία επιχείρησε να περάσει τα σύνορα και σκότωσε πέντε στρατιώτες. Ωστόσο, ψευδείς χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς ο στρατός της Ουκρανίας.

Εξελίξεις στην Ουκρανία: Συνάντηση Μπάιντεν - Πούτιν για διπλωματική λύση

Ειδικότερα, η ρωσική πλευρά υποστηρίζει ότι Ρώσοι στρατιώτες και συνοριοφύλακες εμπόδισαν την «επιδρομή, ενώ καταστράφηκαν ουκρανικά στρατιωτικά οχήματα στην περιοχή Ροστόφ της Ρωσίας. 

Το περαστικό, λέει το πρακτορείο Interfax, έγινε γύρω στις 06:00 ώρα Μόσχας στην περιοχή Ροστόφ κοντά στη μεθόριο Ρωσίας – Ουκρανίας. Συνοροφύλακες της FSB – διαδόχου της KGB – φέρονται να ανακάλυψαν μια «ομάδα σαμποτέρ» του ουκρανικού στρατού και ζήτησαν βοήθεια από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Μια μονάδα της στρατιωτικής διοίκησης του Νότιου Τομέα κατέστρεψε δύο ουκρανικά στρατιωτικά οχήματα με αντιαρματικά πυρά, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που μετέδωσε το Interfax.

Oυκρανία: Πολίτες στο Κίεβο προσεύχονται για την ειρήνη

Τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας της Ουκρανίας έκαναν λόγο για «ψευδείς» ισχυρισμούς. «Δεν αληθεύει. Ούτε ένας στρατιώτης μας δεν έχει περάσει τα σύνορα με τη Ρωσία και ούτε ένας δε σκοτώθηκε σήμερα», δήλωσε εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι σύντομα θα εκδοθεί πλήρες ανακοινωθέν.

Δυτικοί αναλυτές κάνουν λόγο για μια ακόμη προσπάθεια του Κρεμλίνου να κατασκευάσει πρόσχημα για εισβολή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top