ΠΟΥ: Πόσο αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια στη μετάλλαξη Όμικρον

Συνεδριάζει η επιτροπή για την αναμνηστική δόση

Ρεπορτάζ για τη μετάλλαξη Όμικρον (30/11)

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναμένει να έχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον εντός των ημερών, ωστόσο οι πρώτες ενδείξεις είναι καθησυχαστικές, όπως ανέφεραν εκπρόσωποι του οργανισμού.

ΠΟΥ για μετάλλαξη Όμικρον: Πολύ υψηλός ο παγκόσμιος κίνδυνος - Πάρτε μέτρα

Το εάν η παραλλαγή είναι πιο μεταδοτική ή αποφεύγει τα εμβόλια είναι μερικά από τα κύρια ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί ακόμα με βεβαιότητα. Ωστόσο, η επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ, Σούμια Σουαμινάθαν, δήλωσε χθες ότι ο οργανισμός πιστεύει ότι τα υπάρχοντα εμβόλια για τον Covid-19 θα είναι αποτελεσματικά ενάντια στη νέα παραλλαγή.

Μετάλλαξη Όμικρον: Το Harvard απαντά σε τέσσερα βασικά ερωτήματα

Οι απαντήσεις θα δοθούν τις επόμενες ημέρες, αφού όπως έχουν αναφέρει οι παραγωγοί εμβολίων χρειάζονται περίπου δύο εβδομάδες για να αξιολογήσουν εάν τα εμβόλιά είναι αποτελεσματικά ενάντια στη νέα μετάλλαξη.

ΠΟΥ: Συνεδριάζει η επιτροπή για την αναμνηστική δόση

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ για τα εμβόλια θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα για να εξετάσει τα δεδομένα σε ό,τι αφορά την αναμνηστική δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Εμβόλιο Moderna: Τρίτη δόση και για τη μετάλλαξη Όμικρον μέχρι τον Μάρτιο

Η Σούμια Σουαμινάθαν δε διευκρίνισε την ακριβή ημερομηνία της συνεδρίασης, είπε όμως, ότι ο ΠΟΥ θα κάνει συστάσεις για τη χρήση αυτών των «αναμνηστικών» εμβολίων μετά την εξέταση του θέματος από τους ειδικούς.

Ο Μάικ Ράιαν, ο διευθυντής αντιμετώπισης επειγόντων καταστάσεων του ΠΟΥ, είπε ότι δεν υπάρχουν ακόμη αποδείξεις ότι η χορήγηση αναμνηστικών δόσεων σε όλον τον πληθυσμό, περιλαμβανομένων και των υγιών ατόμων, θα παράσχει μεγαλύτερη προστασία έναντι της ασθένειας.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top